Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 04:41:01

Чи реально знайти роботу людям з особливими потребами?

27.01.2017   15:49Агенцiя

Знайти роботу людині з інвалідністю нелегко, але можливо, а суспільний стереотип щодо нездатності таких громадян повноцінно працювати, не відповідає дійсності, - переконують у службі зайнятості.

За словами директора Чернігівського ОЦЗ Лідії Падалки, протягом 2016 року на обліку в службі зайнятості області перебувало 1269 людей з інвалідністю, з них понад третині, а це 373 особам, знайдено роботу.

Зокрема, 14 громадян цієї категорії працевлаштовано на нові робочі місця завдяки компенсації роботодавцям єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, 11 осіб започаткували власну справу, скориставшись виплатою допомоги по безробіттю одноразово. Крім того, 64 людини з інвалідністю залучено до тимчасової зайнятості, 87 – скеровано на професійне навчання.

Зазвичай громадян цієї категорії працевлаштовують на сільгосппідприємства, в переробну промисловість, сфери торгівлі та державного управління. Люди з інвалідністю працюють переважно бухгалтерами, спеціалістами державної служби, касирами торгівельних залів, продавцями, операторами котелень та заправних станцій, охоронниками, менеджерами.

Яскраві приклади успішного працевлаштування за сприяння служби зайнятості непоодинокі. Так, наприклад, завдяки фахівцям Куликівського РЦЗ Іван Ворошило тепер не безробітний. Він працює сироваром в ТОВ «Куликівський Прометей». За сприяння Менського РЦЗ знайшов роботу агронома в ТОВ «Мена – Агро» й Віталій Савенко. А от Наталія Веремеєнко, звернувшись за допомогою в працевлаштуванні до Чернігівського МЦЗ, отримала і нову професію, і бажану роботу. Після проходження за направленням служби зайнятості професійного навчання безпосередньо на підприємстві її було працевлаштовано оператором диспетчерської служби в КП «Жек-10».

У службі зайнятості запевняють: люди з інвалідністю, які не досягли пенсійного віку, при зверненні до служби зайнятості отримують повний перелік соціальних послуг, які надаються шукачам роботи. Вакансії їм підшуковуються з урахуванням професійних знань та навичок, рекомендацій медико-соціальної експертної комісії та особистих побажань.

Чернігівський ОЦЗ

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини