Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 04:23:19

Міська рада затвердила технічну документацію з нормативної грошової оцінки земель міста Чернігова

27.01.2017   15:01Агенцiя

Чернігівська міська рада затвердила технічну документацію з нормативної грошової оцінки земель міста Чернігова станом на 01.01.2016 року. Це рішення набуває чинності з 1 січня 2018 року.

Зважаючи на це, рішення Чернігівської міської ради від 31 березня 2011 року «Про затвердження технічної документації з нормативної грошової оцінки земель міста Чернігова за станом на 01.01.2010» з 1 січня 2018 року втрачає чинність.

Відповідно до затвердженої технічної документації базова вартість одного квадратного метра землі становитиме 275 грн  32 коп. З урахуванням коефіцієнту індексації за 2016 рік це складатиме 275 грн 32 коп. х 1.06 = 291 грн 84 коп.

Відповідно до нормативної грошової оцінки, що чинна на сьогодні в м. Чернігові, з урахуванням коефіцієнтів індексації за 2014-2016 роки середня (базова вартість) одного квадратного метра земельної ділянки становить 176 грн 39 коп. х 1.433 х 1.249 х 1.06 = 334 грн 65 коп.

Згідно зі ст. 271 Податкового кодексу України рішення рад щодо нормативної грошової оцінки земельних ділянок, розташованих у межах населених пунктів, офіційно оприлюднюється відповідним органом місцевого самоврядування до 15 липня року, що передує бюджетному періоду, в якому планується застосування нормативної грошової оцінки земель або змін (плановий період). В іншому разі норми відповідних рішень застосовуються не раніше початку бюджетного періоду, що настає за плановим періодом.

Довідково:

Нормативна грошова оцінка земель населених пунктів - це економічна основа, на підставі якої здійснюється розрахунок розміру земельного податку, орендної плати за користування земельними ділянками, визначення втрат сільськогосподарського і лісогосподарського виробництва.

Нормативна грошова оцінка земельних ділянок використовується для:

• визначення розміру земельного податку та орендної плати за земельні ділянки державної та комунальної власності;

• державного мита при міні, спадкуванні та даруванні земельних ділянок згідно із законом;

•  втрат сільськогосподарського та лісогосподарського виробництва;

• під час розроблення показників та механізмів економічного стимулювання, раціонального використання та охорони земель;

• визначення стартової ціни при продажу з аукціонів прав оренди на земельні ділянки.

Відповідно до частини другої статті 18 Закону України „Про оцінку земель” нормативна грошова оцінка земельних ділянок, розташованих у межах населених пунктів незалежно від їх цільового призначення проводиться не рідше ніж один раз на 5-7 років.

Чинна на сьогодні нормативна грошова оцінка земель міста затверджена рішенням Чернігівської міської ради від 31 березня 2011 року «Про затвердження технічної документації з нормативної грошової оцінки земель міста Чернігова за станом на 01.01.2010» (7 сесія 6 скликання).

На замовлення управління земельних ресурсів міської ради Українським державним науково-дослідним інститутом проектування міст „Діпромісто” ім. Ю.М. Білоконя було виконано комплекс робіт по розрахунку нормативної грошової оцінки земель м. Чернігова.

Технічна документація з нормативної грошової оцінки земель  м. Чернігова розроблена та, у відповідності до вимог Закону України „Про державну експертизу землевпорядної документації”, пройшла державну експертизу, отримавши позитивний висновок в Держгеокадастрі України від 24.11.2016 р. № 999-16.

Законом України від 20 грудня 2016 року № 1791-VIII  «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2017 році» встановлено, що індекс споживчих цін за 2016 рік, що використовується для визначення коефіцієнта індексації нормативної грошової оцінки земель, застосовується із значенням: для с/г угідь (ріллі, багаторічних насаджень, сіножатей, пасовищ та перелогів) – 100%; для земель несільськогосподарського призначення – 106%.

Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини