Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 17:21:59

Зареєстрований ринок праці Чернігівської області в грудні 2016 року. ДОВІДКА

20.01.2017   11:18Агенцiя

За даними державної служби зайнятості кількість зареєстрованих безробітних області в грудні 2016 р. збільшилася на 15% та на кінець місяця становила 12,4 тис. осіб. Допомогу з безробіття отримувало майже 80% осіб, які мали статус безробітного.

Із загальної кількості безробітних більше половини становили жінки, третина – молодь у віці до 35 років.

Кількість вільних робочих місць (вакантних посад), заявлених роботодавцями до державної служби зайнятості, упродовж грудня 2016 р. зменшилася на 29% й на кінець місяця становила 0,7 тис. Навантаження зареєстрованих безробітних становило 17 осіб на одне вільне робоче місце (вакантну посаду).

За професійними групами найбільший попит на робочу силу спостерігався на кваліфікованих робітників з інструментом (20% від загальної кількості заявлених вакансій), а найменший – на кваліфікованих робітників сільського та лісового господарств, риборозведення та рибальства (1%).

За сприяння державної служби зайнятості у 2016 р. було працевлаштовано 13,1 тис. осіб, або кожен третій громадянин, який мав статус безробітного.     
                 
Середній розмір допомоги з безробіття в грудні 2016 р. складав 1908 грн, що на 19% вище законодавчо визначеного розміру мінімальної заробітної плати.


Головне управління статистики у Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.