Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 12:55:05

Чернігівщина – серед лідерів ProZorro’сті закупівель

18.01.2017   10:47Агенцiя

На основі відкритих даних системи публічних електронних закупівель ProZorro експерти громадської організації «Платформа Громадський Контроль» за підсумками 2016 року склали рейтинг найбільш привабливих і відкритих для малого і середнього бізнесу областей України у сфері закупівель.

Рейтинг сформований за трьома показниками: середня ціна одного тендера в конкурентних торгах, кількість таких процедур та співвідношення конкурентних закупівель до неконкурентних.

У якості конкурентних торгів враховувалися ті, в яких замовник використовував процедури відкритих закупівель з аукціоном на зниження.

За результатами проведеного моніторингу, Чернігівщина разом з Дніпропетровською та Вінницькою областями увійшла в трійку лідерів.

Так, кількість конкурентних торгів у Чернігівській області склала понад 11 тисяч, співвідношення конкурентних і неконкурентних закупівель – 77 % до 23 %.

Крім того, за наведеними вище показниками складений рейтинг обласних державних адміністрацій. Адже саме вони багато в чому визначають курс, політику і швидкість змін на місцях. Тут Чернігівська ОДА також серед кращих поряд з Дніпропетровською, Вінницькою, Волинською та Житомирською обласними державними адміністраціями.

Зокрема, середня вартість однієї закупівлі склала більше 57 тисяч гривень (2-ге місце), кількість конкурентних торгів – 4673 (3-тє місце), співвідношення конкурентних і неконкурентних закупівель – 93 % до 7 % (2-ге місце).

Усього, за даними системи ProZorro, протягом 2016 року 701 організатор, що здійснює діяльність на території нашої області, розпочав майже 15 тисяч процедур. З них – 618 успішно завершили понад 10 тисяч процедур.


За інформацією Департаменту економічного розвитку Чернігівської облдержадміністрації

 

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

18 квітня у Чернігові День жалоби

18 квітня у Чернігові День жалоби 09:54

Для вшанування пам'яті загиблих внаслідок ракетного обстрілу російськими військами нашого міста 17 квітня 2024 року у Чернігові 18 квітня оголошено Днем жалоби. Відповідне розпорядження підписав в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако.

18 квітня: цей день в Україні і світі

18 квітня: цей день в Україні і світі 08:52

ДЕНЬ 785 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 785 RUSSIAN AGRESSION

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини