Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 05:59:10

"Чернігівгаз" встановлює 2,4 тис. додаткових квартирних лічильників газу

16.12.2016   09:53Агенцiя

Держрегулятор затвердив зміни до інвестпрограми ПАТ «Чернігівгаз» на 2016 рік. Згідно нового документу від НКРЕКП компанія має встановити менше будинкових вузлів обліку газу, а вивільнені кошти направити на додаткові квартирні лічильники.

Зміни в Плані розвитку «Чернігівгазу» в першу чергу стосуються заходів, спрямованих на зниження виробничо-технологічних витрат та понаднормованих втрат природного газу, що передбачає забезпечення комерційного обліку газу у побутових споживачів. Окрім цього, в інвестпрограму внесені коригування в заміну декількох аварійних ділянок газопроводів.

Тепер зменшено річний план по будинковим лічильникам – на це замість раніше затверджених 28,3 млн грн. виділено 16,2 млн грн. За рахунок невикористаних витрат на встановлення будинкових лічильників нацрегулятор вирішив збільшити фінансування індивідуальних лічильників на 4,8 млн грн., що дозволить додатково встановити в квартирах з плитами і водонагрівачами майже 2,4 тис приладів. Після цього загальна кількість квартирних газомірів, закладених в програму на 2016 рік, становитиме 4,5 тис.

«Виконання нового плану розвитку в частині установки лічильників дозволить забезпечити облік енергоресурсу майже в 54,5 тис. житлових приміщень. Після цього нам залишиться облаштувати лічильниками близько 16% домогосподарств. Це потрібно буде зробити до початку 2018 року, як того вимагає Закон, адже саме з цього терміну заборонено транспортувати газ без приладів обліку», - повідомив технічний директор «Чернігівгазу» Віталій Черчович.

На сьогодні «Чернігівгаз» змонтував 352 шафові установки, в яких вже встановлено 285 загальнобудинкових лічильників газу. Після введення в експлуатацію та підписання відповідних договорів з балансоутримувачами, споживачі, які не мають індивідуальних приладів почнуть отримувати платіжки за показаннями надомних лічильників.

Облаштування багатоповерхівок приладами обліку відбувається за рахунок тарифної виручки «Чернігівгазу». Бюджет і перелік адрес будинків затверджений НКРЕКП в новій інвестпрограмі «Чернігівгазу» на 2016 рік. ЇЇ можна переглянути на сайті газорозподільної компанії в розділі «Інвестпрограма». Законом «Про забезпечення комерційного обліку природного газу» також перебачено, що фінансування установки газових лічильників може відбуватися за бюджетні кошти та за рахунок самих споживачів.

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.