Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 01:30:28

Майже 650 мільйонів гривень податків і зборів сплачено до бюджетів Чернігівщини у листопаді 2016 року

05.12.2016   14:50Агенцiя

У Головному управлінні ДФС у Чернігівській області повідомили, що у листопаді до бюджетів усіх рівнів надійшло 649 млн. грн. податків і зборів. За рахунок добровільної сплати бюджети поповнились на 623 млн. грн. (96 відсотків загальної суми).

Від стягнення податкового боргу надійшло 19,5 млн. грн., за результатами проведення контрольно-перевірочних заходів – понад 4 млн. грн., внаслідок припинення діяльності конвертаційного центру забезпечено додаткових надходжень у сумі 2,3 млн. гривень.

До державного бюджету зібрано більше 334 млн. гривень. У порівнянні до відповідного минулорічного періоду забезпечено приріст на 94 млн. грн. в основному за рахунок зростання сплати податків: на додану вартість, на прибуток підприємств, на доходи фізичних осіб та військового збору.

До місцевих бюджетів сплачено понад 314 млн. гривень. Внесені до законодавства зміни щодо децентралізації управління фінансами посприяли збільшенню надходжень у 1,6 рази у порівнянні до відповідного періоду минулого року. Виконання бюджетних призначень доходів територіальних громад у цілому по області забезпечено на 129 відсотків, що дозволить у повній мірі профінансувати заплановані соціальні програми та виплатити заробітну плату працівникам, що отримують її з місцевих бюджетів.

Як і у минулих місяцях, частка податку на доходи фізичних осіб та військового збору у наповненні бюджетів усіх рівнів залишається досить значною – 37 відсотків загальної суми надходжень по області.

За рахунок своєчасної виплати заробітної плати у листопаді надійшло 240 млн. грн. цих податків. Місцеві бюджети отримали з цієї суми 166,5 млн. грн., у результаті чого вклад податку склав 53 відсотки.

Ще по 15 відсотків збору до місцевих бюджетів забезпечили єдиний податок на підприємницьку діяльність (46,2 млн. грн.) та податок на майно (45,5 млн. грн.). Акцизного податку від реалізації алкогольних напоїв, тютюнових виробів, палива сплачено 21,3 млн. грн. (7 відс. загальної суми доходів місцевих бюджетів).

Єдиного соціального внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування по Чернігівській області за листопад надійшло більше 208 млн. грн., рівень попереднього місяця перевищено на 6,3 відс. або на 12,3 млн. гривень.

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.