Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 03:33:08

Незважаючи на несприятливі погодні умови, 75% врожаю зібрано

12.11.2016   12:12Агенцiя

Станом на 10 листопада зернові та зернобобові культури зібрані з площі 488,2 тисячі гектарів (75% до прогнозованих обсягів збирання). Навіть велика кількість опадів не завадила вчасно зібрати урожай. До речі, його рівень складає 50,8 центнера з гектару.

kombayn

kombayn

Найкращі показники в аграріїв Прилуцького, Бобровицького, Носівського, Ічнянського та Варвинського районів, де середня врожайність зернових і зернобобових культур, включаючи кукурудзу, перевищує 62 центнери з гектару.

Кукурудзу на зерно загалом обмолочено на 167 тисячах гектарів. Найвищу врожайність мають аграрії Талалаївського та Прилуцького районів – понад 95 центнерів з гектару.

Першими завершили збирання зазначеної культури сільгосппідприємства Варвинщини. Крім того, аграрії цього району мають найвищу врожайність соняшника – 35 центнерів з гектару.

Усього в області соняшника намолочено 513 тисяч тонн.

Сою зібрано на 76 тисячах гектарів. Найвища врожайність – у аграріїв Ічнянщини – понад 33 центнери з гектару.

А ось загальний попередній прогноз посіву озимих культур по всіх категоріях господарств, включаючи ріпак, на 8,4 тисячі гектарів менше, ніж у 2015 році, і складає понад 230 тисяч гектарів.

На сьогодні продовжується облік посівних площ озимих колосових культур. Уже засіяно 212,7 тисячі гектарів.

До речі, сільгосппідприємствами половини районів області перевиконано прогнозовані обсяги посіву озимих колосових культур на 2017 рік. Також аграрії завершили основний посів озимого ріпаку на зерно. Його посіяно 28,4 тисячі гектарів, що майже в 3 рази більше минулорічного обсягу.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини