Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 10:03:06

Надходження до місцевих бюджетів області зросли на 824,0 млн. грн.

08.11.2016   12:41Агенцiя

Виконання розпису доходної частини місцевих бюджетів є пріоритетним напрямком роботи фіскальних органів області.

З січня по жовтень 2016 року надходження до місцевих бюджетів області зросли на 824,0 млн. грн. (151%) порівняно з аналогічним періодом 2015 року і становлять понад 2447,0 млн. грн.

Так, у жовтні до місцевих бюджетів сплачено 299,1 млн. грн., що майже на 56,0% більше від фактичних надходжень у жовтні 2015 року.

За обсягами сплати податкових платежів до місцевих бюджетів з –поміж районів та міст області лідирує м. Чернігів (третина загальної суми надходжень по області).
Основним бюджетоформуючим платежем для місцевих бюджетів є податок на доходи фізичних осіб, надходження від якого за 10 місяців 2016 року зросли на 459,4 млн. грн. – до 1371,7 млн. грн.

Одним із головних чинників збільшення перерахування податку на доходи фізичних осіб до бюджетів області - внесені з початку року зміни до податкового законодавства, які заохотили роботодавців до легалізації праці найманих працівників.

Позитивно вплинуло підвищення середнього рівня заробітної плати, яка з початку 2016 року по області зросла з 3365 грн. до 4089 грн., та стала одним з важливих кроків на шляху до поступового виведення економіки області з тіні та часткового знищення такого явища, як заробітна плата «у конвертах».

Завдяки легалізації заробітних плат приріст додаткових надходжень податку на доходи фізичних осіб відбувся на 90,0%, збільшення виплат від надання майна в лізинг, оренду, оподаткування дивідендів та роялті, виграшів та призів, інших виплат – на 9,0%, продажу рухомого та нерухомого майна, оподаткування об`єктів спадщини, декларування доходів громадян, приватних підприємців – на 1,0%.

Разом з цим, фіскальними органами області проводяться заходи, спрямовані на налагодження чіткої, максимально тісної співпраці з самими платниками податків в частині пропаганди дотримання ними податкового, трудового законодавства та упередження порушень під час виплати доходів громадянам.

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

Новгород-Сіверські поліцейські розшукали та повернули додому зниклу неповнолітню 09:36

16 квітня до поліції надійшло повідомлення від жительки Семенівської громади про зникнення її 16-річної онуки.

На Чернігівщині поліцейські вилучили незаконну зброю та вибухівку 09:34

В ході санкціонованого обшуку в господарстві мешканця одного з сіл Чернігівського району слідчі поліції Чернігівщини спільно з оперативниками регіонального Управління стратегічних розслідувань вилучили незаконну гладкоствольну зброю, ручну гранату із запалом до неї, запас тротилу та набоїв.

19 квітня у Чернігові День жалоби

19 квітня у Чернігові День жалоби 09:30

ДЕНЬ 786 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 786 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини