Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 10:49:22

Чернігівській макаронній фабрикці – 60 років

20.10.2016   08:07Агенцiя

Днями працівники ПАТ „Чернігівська макаронна фабрика” відсвяткували черговий ювілей – 60 років з часу утворення підприємства. Святкування приурочено до Дня працівників харчової промисловості.

Згідно історичних документів фабрика створена на базі Чернігівської артілі ім. Сталіна у відповідності із Постановою Ради Міністрів УРСР від 28 серпня 1956 року №1058 „Про реорганізацію промислової кооперації Української РСР” і рішенням бюро Чернігівського обкому комуністичної партії України та виконкому обласної Ради депутатів трудящих № 826 від 18 вересня 1956 року.

З самого початку потужність макаронного цеху за добу становила до 5-ти тонн, потім після спеціалізації та реконструкції без збільшення виробничих площ випуск макаронних виробів збільшився у три рази, тобто до 15 тонн на добу.

За 2015 рік фабрикою вироблено понад 6,5 тис. тонн макаронних виробів. В асортименті - понад 40 найменувань макаронних виробів без барвників та добавок. На загально українському ринку макаронні вироби нашої фабрики складають 15%.

Протягом всього періоду діяльності політикою фабрики була і залишається орієнтація на трудові досягнення в області забезпечення стабільності якості виробів, задоволення потреб споживачів, впровадження прогресивних технологій та обладнання, підвищення професійного рівня працюючих, збереження трудового стабільного колективу, вдосконалення методів управління. До цієї роботи доклали чимало зусиль директори фабрики: Герман Юхим Іолтович (1953 – 1960 роки), Лисиця Федір Омелянович (1960– 1969 роки), Щербіна Олександр Іванович (1969 - 1970 роки), Нещадім Микола Якович (1971– 1983 роки), Доманов Сергій Васильович (1984 - 2012 роки). З березня 2012 року ПАТ «Чернігівська макаронна фабрика» очолює Кондратенко Володимир Миколайович.

З 2000 року ВАТ „Чернігівська макаронна фабрика” працює з головним дистриб”ютором - ТОВ „Українські макарони”. Спільними зусиллями впроваджена торгова марка „Тая”.

Підприємство постійно приймає участь у регіональних, державних та міжнародних конкурсах якості і має нагороди. Зокрема, підприємство нагороджено наступними відзнаками:

1999 рік – „Золота медаль” Французької Асоціації сприяння промисловості;

2000 рік - нагорода Асамблеї ділових кіл України „Вища проба”;

2002 рік – лауреат конкурсу „Чернігівська якість”;

2003 рік – переможець першого національного конкурсу „100 кращих товарів України”;

2004 та 2005 рік - торгова марка „Тая” в рамках фестивалю - конкурсу „Вибір року” перемогла в номінації „Макарони року”;

2006 рік – лауреат національного конкурсу „100 кращих товарів України”.

В офіційних заходах на підприємстві взяли участь в.о. директора Департаменту агропромислового розвитку Олег Крапивний та начальник відділу продовольчої безпеки Олена Ячна. Колективу підприємства вручено Почесну грамоту за вагомий вклад у розвиток харчової промисловості області та з нагоди 60-ти річчя з дня утворення підприємства.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини