Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 11:24:52

За результатами проведеної в поточному році роботи 42 суб’єкта господарювання підвищили рівень заробітної плати

25.06.2016   11:09Агенцiя

Легалізація трудових відносин, реалізація гарантій оплати праці та організація заходів щодо недопущення виникнення заборгованості з виплати заробітної плати постійно в центрі уваги фахівців Чернігівської ОДПІ ГУ ДФС у Чернігівській області.

Як повідомила начальник управління податків і зборів з фізичних осіб Чернігівської ОДПІ ГУ ДФС у Чернігівській області Інна Неврова, за даними аналізу податної звітності платників податків  середньомісячна заробітна плата штатних працівників у м. Чернігові за перший квартал 2016 року склала 3549 гривень.

Загальна сума заборгованості із заробітної плати по м. Чернігову станом на 01.05.2016 р. склала 14150,1 тис. грн. по 25 підприємствах, в т.ч. по 14 економічно - активних підприємствах на суму 7641,1 тис. грн. та 3-х підприємствах - банкрутах на суму 4308,3 тис. грн., а також по 8 підприємствах, що призупинили діяльність - 2138,7 тисяч гривень.

За результатами проведеної в поточному році індивідуально - роз’яснювальної роботи з керівниками підприємств погашено більше 3,5 млн. грн. заборгованості з заробітної плати, до бюджету спрямовано майже 550 тис. гривень податків (зборів).

Під час  проведення  зустрічей, «круглих  столів» та семінарів податківці  звертають увагу суб’єктів господарювання на дотриманні вимоги щодо виплати найманим працівникам заробітної плати не нижче  встановленого законодавством рівня. Крім того, фахівці інспекції акцентують увагу на оформленні трудових відносин з найманими працівниками, на недопущення виплати заробітної плати у розмірі, меншому за встановлений законодавством мінімум, акцентують увагу, що незареєстрований належним чином працівник в результаті втратить право на отримання пільг та допомоги, гарантованих державою.

З метою детінізації доходів та відносин у сфері зайнятості населення  працівниками інспекції проведені зустрічі з керівниками та бухгалтерами 48 підприємств, які виплачують заробітну плату на рівні або нижче встановленого законодавством мінімального рівня.

За результатами проведеної в поточному році роботи 42 суб’єкта господарювання підвищили рівень заробітної плати, що поповнило бюджет на 124,1 тис. гривень.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини