Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 07:02:51

Перший мільярд до місцевого бюджету

04.06.2016   08:46Агенцiя

За п’ять місяців поточного року органами фіскальної служби області забезпечено до місцевих бюджетів 1125,8 млн. грн., що на 52,7 відсотки або 388,3 млн. грн. більше ніж за відповідний період минулого року. Цей мільярдний показник є позитивним результатом і для фіскальної служби, і для регіону в цілому.

За інформацією відділу моніторингу доходів та обліково-звітних систем, домінуючим у формуванні місцевих бюджетів залишається податок на доходи фізичних осіб. Його питома вага в загальній сумі надходжень по області становить 55,4 відсотки. За п’ять місяців 2016р. податку на доходи фізичних осіб зібрано 624,1 млн.грн.. Приріст до рівня минулого року складає 54,6 відсотки або 220,4 млн.грн.

За рахунок плати за землю місцеві бюджети поповнилися на 186,8 млн.грн.. Єдиного податку на підприємницьку діяльність від юридичних, фізичних осіб та сільгосппідприємств надійшло 136,8 млн.грн., акцизного податку від реалізації підакцизних товарів - 79,7 млн.грн., єдиного соціального внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування - 898,4 млн.грн.

 Слід наголосити, що  суттєве збільшення податку на доходи фізичних осіб  відбувається завдяки суб’єктам господарювання області, які вчасно виплачують заробітну плату своїм працівникам, та в розмірах, що перевищує законодавчо встановлений мінімальний рівень.

Так, серед підприємств області зі значною кількість найманих працівників, найвищий середній рівень заробітної плати на ПРАТ «АТ Тютюнова компанія «В.А.Т. Прилуки», ТОВ «Чернігівська індустріальна молочна компанія», ПАТ «Слов’янські шпалери-КФТП», СТОВ «Дружба-Нова», ПВТП «ДЖІ-ЕН-ЕЛ».

Фіскальна служба області висловлює подяку таким  платникам за вагомий внесок у наповнення місцевих бюджетів та закликає керівників підприємств області дбати про добробут та захищеність у майбутньому своїх працівників, виплачуючи зарплати  не нижчі середньообласного рівня.

Адже підвищення доходів громадян прямо впливає на наповнення місцевих бюджетів. А це відкриває можливості для реалізації важливих економічних та соціальних проектів, від яких залежить добробут жителів Чернігівщини.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.