Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 17:22:22

Чому не всі споживачі змогли вчасно отримати рахунки за газ протягом квітня-травня

01.06.2016   09:51Агенцiя

Впродовж трьох останніх місяців 2016 року уряд декілька разів змінював норми та порядок розрахунку сплати за спожитий природний газ для споживачів, які не мають приладів його обліку.

Зокрема, 23 березня були прийняті Постанови КМУ № 203 та 204, які відмінили попередні нормативні документи стосовно норм споживання природного газу. Також, постанова КМУ № 203 зобов’язувала здійснити перерахунок сум до сплати за період дії постанови КМУ № 237 від 23.03.2016 р., адже суд визнав її незаконною і нечинною з дня прийняття – тобто з 6 травня 2015 р. (рішення Вищого Адміністративного суду від 28 січня 2016 р. № 826/16447/15, К800/49436/15").

Але вже 27 квітня новий уряд знову вносить зміни до Постанови №203. Через це нові норми споживання природного газу вводяться заднім числом – з 1 лютого 2016 року, а вимога провести перерахунок сум до сплати за спожитий по нормам газ згідно Порядку, який повинно розробити Міненерговугілля, взагалі видаляється з постанови.

Враховуючи таку велику кількість змін, а також відсутність з боку державних інстанцій будь яких роз’яснень як діяти в ситуації, що склалася, газопостачальна компанія ТОВ «Чернігівгаз Збут» не мала можливості вчасно провести коректні нарахування споживачів без лічильників газу та вчасно виставити рахунки за спожитий газ.

Якщо споживач не отримав вчасно рахунку для сплати за спожитий газ, він може дізнатися суму платежу, зателефонувавши до Контакт-центру за номерами (0462) 61 63 04, (0462) 61 62 04 або завантажити рахунок в електронному вигляді, зареєструвавшись в Особистому Кабінеті на сайті 104.ua.

Як споживачі без лічильників газу можуть оплатити за газ, спожитий у квітні, якщо вони вчасно не отримали рахунку для сплати:

1.      Дізнатися суму і оплатити газ з Особистого кабінету споживача газу на сайті 104.ua. Рахунки за квітень вже доступні для завантаження в Особистому Кабінеті. Щоб зареєструватися, потрібно знати свій особовий рахунок, суму останньої проплати і мати електронну поштову скриньку.

2.      Споживачі, у яких є розрахункова книжка можуть самостійно заповнили бланк та розрахуватися за спожитий у квітні природний газ відповідно до нових норм* та за ціною на газ 7,188 грн. за кубометр, яка діяла до 1 травня.

3.      Сплатити кошти в будь-якому банку або філії «Укрпошти». Для цього назвати оператору свій новий 10-значний особовий рахунок (починається на 1500……) і внести потрібну суму на рахунок постачальника газу. Поточний рахунок зі спеціальним режимом використання «Чернігівгаз Збуту» - 26032300014749.

4.      Внести оплату за допомогою платіжних онлайн-сервісів iPay.ua, Portmone.com, Приват 24 або електронних терміналів обслуговування.

Останні новини Чернігівщини

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині 16:45

Наприкінці минулого року в новозбудованому готелі «Reikartz Nizhyn» («Optima Collection» Ніжин), що розташований на в’їзді в місто, біля центрального вокзалу та основних транспортних розв’язок, відкрився новий ресторан «Родинне Древо».

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини