Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 17:21:01

В Чернігові зросла кількість мільйонерів

19.05.2016   15:17Агенцiя

За інформацією заступника начальника управління податків і зборів з фізичних осіб ДПІ у м. Чернігові ГУ ДФС у Чернігівській області Тетяни Гончарової, станом на 01.05.2016 р. по м. Чернігову подано 3238 податкових декларацій про майновий стан і доходи.

Загальна сума задекларованих доходів становить 344,1 млн. гривень.

Найбільшу кількість декларацій - 449 було подано чернігівцями при отриманні доходів у вигляді об'єктів спадщини  (задекларовано 122,9 млн. грн. доходу). Від продажу рухомого майна надійшло 65 декларацій майже на 24,5 млн гривень. Крім того, мешканцями міста задекларовані доходи:
    - від операцій оренди  – 110 на суму доходу 2,4 млн. грн.;
    - від отримання інвестиційного прибутку – 48 на суму 17,0 млн. грн.;
    - від отримання доходів іноземного походження –  14 на суму 3,1 млн. гривень.

Загалом по місту донараховано до сплати податку на доходи фізичних осіб на суму 5,8 млн. грн. та військового збору – 1,1 млн. гривень.
    
До речі, зросла кількість мільйонерів в порівнянні з минулорічною компанією декларування доходів. Так, 21 громадянин, які отримали доходи за 2015 р. у сумі 1 млн грн і більше, сукупно задекларували 60252,4 тис грн доходів та самостійно визначили до сплати в бюджет податок на доходи фізичних осіб у сумі 1095,4 тис грн та військового збору  - 95,7 тис гривень. У минулому році  дохід у сумі 1 млн грн и більше  задекларували 13  мешканців міста.  

З метою отримання податкової знижки  до інспекції  з початку року громадянами подано 905 декларацій, у тому числі: для компенсації вартості навчання 736 громадянами задекларовано понад 34,7 млн грн; 73 громадянина задекларували 1,6 млн грн сплачених відсотків за іпотечним житловим кредитуванням.

На сьогоднішній день підлягає до повернення особам, які скористалися правом на податкову знижку 1146,7 тис. грн. податку.

Нагадуємо, що згідно з пп.166.2.1  ст. 166 Податкового кодексу України, до податкової знижки включаються фактично здійснені протягом звітного податкового року платником податку витрати, підтверджені відповідними платіжними та розрахунковими документами, зокрема квитанціями, фіскальними або товарними чеками, прибутковими  касовими ордерами, копіями договорів, що ідентифікують продавця товарів (робіт, послуг). При цьому у зазначених документах обов’язково має бути відображено вартість таких товарів (робіт, послуг) і строк їх продажу (виконання, надання).
Скористатися правом на отримання податкової знижки громадяни можуть до 31 грудня 2016 року. Для цього потрібно подати  до органу ДФС декларацію про майновий стан і доходи.

За детальнішою інформацією з приводу отримання податкової знижки платники  м. Чернігова  можуть звернутися  за телефонами ДПІ у м. Чернігові:  65-28-53, 65-28-32, 65-28-25.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини