Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 17:31:28

Обговорено державні заходи для вирішення проблем сільгоспвиробників

28.04.2016   08:41Агенцiя

Відбулася відеоконференція з питань участі держави та державних компаній у фінансуванні комплексу весняно-польових робіт у 2016 році.

У відеоконференції взяли участь директор Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Сергій Хоботня та фахівці Департаменту.

Як зазначено під час заходу, на 2016 рік державним бюджетом України виділено 365,8 мільйона гривень на фінансову підтримку сільського господарства. Зокрема, держбюджетом виділено 300 мільйонів гривень на агропромисловий комплекс шляхом здешевлення кредитів, на підтримку тваринництва цього року передбачено 50 мільйонів гривень, а також для підтримки фермерських господарств виділено 15,8 мільйона гривень.

Крім того, Міністра цікавили форвардні закупівлі зерна – одна з програм державної підтримки сільського господарства, яку здійснюють Аграрний фонд і Державна продовольчо-зернова корпорація.

На відеоконференції було повідомлено, що загальний обсяг закупівель ПАТ «Аграрний фонд» має скласти 640 тисяч тонн зерна. За програмою закупівлі зерна майбутнього врожаю у цьому році ПАТ «ДПЗКУ» планує придбати 200 тисяч тонн пшениці, 200 тисяч тонн ячменю, 400 тисяч тонн кукурудзи та 45 тисяч тонн сої.

Щодо Чернігівської області, то в осінньо-весняний період вісім товаровиробників заключили з ПАТ «Аграрний фонд» договори поставки зерна врожаю 2016 року у кількості 13540 тонн, з яких 12540 тонн – пшениця, 1000 тонн – гречка.

За відповідними договорами ПАТ «Аграрний фонд» здійснив виплати авансованих платежів на суму 32,5 мільйона гривень.

Обсяги форвардних закупівель з ПАТ «ДПЗКУ» наразі уточнюються.

На завершення Тарас Кутовий висловив сподівання, що спільними зусиллями буде вироблено стратегічні вектори роботи, направлені на розвиток вітчизняного агросектору.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини