Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 15:06:15

Олександр Шкінь: Я не боягуз і здаватися не збираюся

17.03.2016   11:13Агенцiя

У Чернігові відбулися чергові кадрові перестановки. Зокрема, з посади керівника КП «Чернігівводоканал» усунений Олександр Шкінь

Таке рішення ухвалив нинішній мер міста Владислав Атрошенко. Виконувачем обов'язків призначили Сергія Малявка, бухгалтера за фахом. У ЗМІ його називають креатурою Атрошенка. Раніше Малявко управляв кількома напрямами бізнесу нинішнього мера, зокрема був комерційним директором телеканалу «Дитинець», керував ТОВ «Основа-ТВ», брав участь у роботі фонду «Поліський оберіг».

- Олександре Михайловичу, як ви сприйняли рішення про ваше відсторонення від роботи?

 
- Знаєте, несподівано. Річ у тім, що міський голова звернувся до мене з проханням допомогти Сергію Малявку, якого призначили моїм заступником, ознайомитись зі справами. І я сумлінно виконував це доручення. Звісно, Малявко не технар, досвіду у нього в сфері водного господарства немає, але спробувати навчити можна будь-кого. На жаль, мені не дали на це часу. Уже через два місяці було прийнято рішення відсторонити мене від посади. Причому дії Малявка в цій ситуації мене відверто здивували. Не хочу давати оцінок, але ось так, за спиною...

- На вашу адресу висунули низку звинувачень. Причому зроблено це було, м'яко кажучи, в дуже емоційній формі: «безсоромна морда», «не треба ліпити горбатого»...

- Я ніколи не опускався і не опущуся до такого рівня. Керівник не повинен дозволяти собі розмовляти на напівкримінальному жаргоні. Будь-які претензії до роботи повинні бути конструктивними й аргументованими. Інакше це вже схоже на цькування. Але здаватися я не збираюся.

- Ваші подальші дії?

- Можливо, подам судовий позов про захист честі та гідності. Але, за великим рахунком, справа навіть не в цьому. Я досвідчений управлінець із 40-річним стажем, 13 років керую підприємством. І ніколи не дозволяв собі спілкуватися з людьми в такому тоні. Це вже рівень виховання, напевно. Суть у тому, що «Чернігівводоканал» - це стратегічно важливий об'єкт нашої громади. Від його роботи, розвитку, ліквідності безпосередньо залежить рівень життя городян. І я як керівник насамперед думаю про це. За ці роки ми разом із колективом впровадили чимало інновацій, реалізували масштабні проекти, провели реконструкцію. За великим рахунком, коли я тільки прийшов на підприємство, це був аутсайдер на межі банкрутства. За ці роки нам єдиним в Україні вдалося успішно реалізувати проект Світового банку, залучити майже 23 мільйони доларів інвестицій. Проведено кілометри магістралей, встановлено шведське і датське обладнання, значно підвищена енергоефективність. Це дуже суттєво. Сьогодні – це один із кращих водоканалів країни. Треба ще пошукати - і навряд чи знайдеш, - регіон, де люди можуть пити воду просто з крана, без фільтрів.

Коли це був неліквід, ніхто особливо й не рвався до керівництва. Але щойно ми вийшли на якісно новий рівень, з'явилася сила-силенна охочих покерувати. Ви знаєте, вже були спроби приватизувати цей об'єкт. Я категорично проти цього. Ми бачимо приклад «Київводоканалу», коли тарифи зашкалюють, а якість послуг їм не відповідає. Не можна торгувати містом.

- Озвучте сценарії розвитку підприємства, якщо буде призначено нове керівництво.

- Навіть якщо мене змусять піти з «Черніговодоканалу», моя совість чиста. Напрацьований роками запас міцності підприємства на сьогодні дає змогу протриматися якийсь час. Його не треба піднімати з руїн. Більше того, ми розробили стратегію розвитку до 2030 року. Інша річ, що без інновацій, залучення інвестицій, впровадження нових технологій про розвиток не йтиметься.

- Яка реакція колективу?

- Безперечно, люди переживають. У нас по місту хороший рівень зарплат. Плинності кадрів не спостерігалося. Навіть черга вишиковується, щоб до нас влаштуватися. До того ж, я завжди знаходив можливості залучати кошти на навчання працівників, підвищення кваліфікації. На місці не стояли. Сьогодні це затребувані, кваліфіковані фахівці.

- Чи не боїтеся, що стосовно вас порушуватимуть кримінальні справи?


- А чого мені боятися? Перевірки в нас проходили завжди, причому під дуже пильною увагою. Контролюючі служби в нас мало не жили! Я за посади не тримаюся, але все має бути в рамках закону. Керувати таким підприємством, як водоканал, м'яко кажучи, непросто. Ми перебували під постійним пресингом. Фіскальні служби перевіряли нас завжди: і КРУ, і податкова. І кримінальні справи порушували. Ставлення перевіряючих нерідко було, щиро кажучи, упередженим. Але навіть з урахуванням цього жодних порушень вони не знаходили.

Звісно, за бажання, а воно, судячи з усього, є, можна накопати все, що завгодно. На жаль, у нашій країні іноді користуються таким методом тиску. Але я можу чесно дивитися людям в очі.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини