Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 08:55:43

На Чернігівщині громадяни вже задекларували понад 130 мільйонів гривень минулорічних доходів

15.03.2016   11:21Агенцiя

Хоча кампанія декларування минулорічних доходів триватиме до 1 травня, але громадяни Чернігівщини не відкладають цю важливу справу на останні дні, а йдуть до податкових інспекцій.

Як повідомила заступник начальника управління - начальник відділу адміністрування податку на доходи фізичних осіб, податків із самозайнятих осіб та громадян, майнових податків і зборів з фізичних осіб Наталя Кузнецова, з початку року декларації про минулорічні доходи подали 2,8 тисячі  громадян. Загальна задекларована сума становить більше 130 мільйонів гривень.

Найактивніші – громадяни, які протягом минулого року отримали спадщину. Вони подали 644 декларації на загальну суму більше 57,5 мільйона гривень.

 Останнім часом значно підвищилася податкова культура і в тих громадян, які здають в оренду квартири. Безумовно, цьому сприяла широка роз’яснювальна робота. З початку року вже 280 чоловік, які надавали майно  в оренду, найм (піднайм), подали декларації на суму понад 1,4  мільйона гривень.  Також активно громадяни звітують перед державою про продаж об’єктів нерухомого та рухомого майна – подали 58 декларацій на суму майже 5,5 мільйона гривень.

Ще подані 1 тисяча 167 декларацій для отримання податкової знижки. Загальна сума, що підлягає поверненню із бюджету, становить майже 1,5 мільйона гривень.

Нагадуємо, що громадяни, які сплачували протягом минулого року за навчання, внески у недержавні пенсійні фонди, страхували себе або членів сім’ї, перераховували коштами пожертвування або благодійні внески, погашали пільговий іпотечний житловий кредит, мають право подати декларацію на податкову знижку та повернути частину сплаченого протягом минулого року податку на доходи. Скористатися правом на податкову знижку можна упродовж року.

Останні новини Чернігівщини

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

Увага! Тимчасові зміни у русі громадського транспорту! 12:27

Тролейбусні маршрути № 10 та №11 тимчасово (до усунення наслідків ракетного удару) не працюватимуть.

Вранці 17 квітня росіяни завдали 3 ракетних ударів по Чернігову. 12:18

"Наразі триває пошуково-рятувальна операція. Зараз вже можу казати про 9 загиблих, вбитих російськими терористами. Більше 20 поранених", - сказав в інтерв'ю телеканалу 1+1 начальник Чернігівської ОВА Вʼячеслав Чаус.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 08:45

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 4 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій загинула 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини