Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 14:25:37

Чернігівці продавали помічнику Царьова торф дешевше від собівартості

27.01.2016   12:32Агенцiя

Державне підприємство «Чернігівторф» у 2013-2014 роках продавало «Інноваційно-фінансовій компанії» торф за заниженими цінами.

Про це свідчить ухвала Новозаводського районного суду міста Чернігова від 11 січня.

Держфінінспекція встановила, що 10 вересня 2013 року «Чернігівторф» уклав із ТОВ «Інноваційно-фінансова компанія» договір поставки торфу фрезерного для виробництва брикетів. Термін дії договору – з 10.09.2013 по 31.12.2014.

За вказаний період держпідприємство відвантажило фірмі понад 32 тис тонн торфу на суму 2,27 млн грн.
За договором ціна становила 70 грн/т. Як встановило слідство, це на 35 грн нижче від його собівартості, внаслідок чого держпідприємству було завдано збитків на суму 541 тис грн.

Разом з тим у 2013 році, згідно з калькуляцією держпідприємства, діюча оптова ціна торфу фрезерного становила 180 грн за 1 тонну. Відтак, «Чернігівторф» продавав торф за ціною на 110 грн. нижчою, ніж встановлена розпорядчим документом. Як результат, «Чернігівторф» недоотримав доходів на суму 1,7 млн грн.
З метою підтвердження висновку ДФІ у листопаді минулого року суд призначив судово-економічну експертизу.

«Інноваційно-фінансову компанію» у 2007 році заснували Анатолій Долеско і син колишнього представника Партії регіонів, екс-заступника голови РНБО Володимира Сівковича Віктор. Після загибелі Віктора Сівковича у 2009 році його частку було переписано на його брата Олександра, який пробув у засновниках фірми до 2013 року.

А частку Долеско було переписано на ТОВ «Центр української культури та мистецтва», яке він і заснував. У 2010 році фірму змінила Світлана Ігнатова з Чернігова, яка теж входила до складу засновників вказаної компанії. Нагадаємо, що Ігнатова і «Центр української культури та мистецтва» є засновниками ТОВ «Докас», яке отримало 0,23 га біля Софійського собору у Києві. Директором «Докасу» є Роман Віталійович Кучеренко.

У вересні 2013 року, якраз коли було укладено договір з «Чернігівторфом», замість Сівковича до складу «Інноваційно-фінансової компанії» увійшли Роман Кучеренко і Моцун Олександр Іванович, який у 2012-2014 рр був помічником колишнього нардепа від Партії регіонів сепаратиста Олега Царьова. Цей склад засновників не змінювався протягом дії договору.

Нинішніми засновниками «Інноваційно-фінансової компанії» є Роман Кучеренко (10%), Анатолій Долеско (45%) і ТОВ «Компанія з управління активами «Ейві Інвестмент» (45%). Засновником КУА «Ейві Інвестмент» є чернігівець Анатолій Атрошенко, батько мера Чернігова Владислава Атрошенка. У 2010 році останній був обраний депутатом Чернігівської облради, у 2012-2014 рр – був народним депутатом від Партії регіонів, а у 2014 р знову був обраний до Верховної Ради вже від партії «Блок Петра Порошенка».

Долеско у 2014-му теж балотувався до Верховної Ради (як самовисуванець), але не пройшов. Він входить до спостережної ради ПАТ «Чернігівський завод радіоприладів».

З липня 2015 року директором «Інноваційно-фінансової компанії» є Кучеренко Віталій Робертович. Він є директором ТОВ «Будівельна компанія Київрембуд», яке, за даними ЗМІ, було основним підрядником «Еліта центру». Крім того, у 2011 році Віталій Кучеренко був директором ТОВ «Сі Буд Сістем», власником якого є Ілля Марчевський. «Сі Буд Сістем» було субпідрядником монополіста з утилізації небезпечних речовин (ТОВ «С.І. Груп Консорт ЛТД») в Україні у 2011 році, коли Міністерство природи очолював Микола Злочевський.

Наші гроші

Останні новини Чернігівщини

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці?

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці? 11:35

А ви знаєте, що в Україні понад 2,7 млн людей з інвалідністю? І лише 16% із них мають роботу. Невже так мало фахівців хочуть працювати? Певно, що ні. Одна із причин, що зупиняє людину з інвалідністю податися на вакансію - це відсутність належних умов для роботи.

10 модульних укриттів планують встановити поруч із зупинками громадського транспорту 11:31

Про це повідомив під час загальноміської наради 23 квітня в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако. Зараз у місті вже є шість таких захисних споруд і їх кількість збільшать коштом міського бюджету до 16.

 Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері

Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері 11:28

Житель Корюківського району за свої протиправні дії понесе кримінальну відповідальність. Йому загрожує до двох років позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 11:26

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 3 пожежі.