Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 15:56:30

Будівельно-енергетичний кластер – інструмент інноваційного розвитку галузей

27.11.2015   09:11Агенцiя

Особливості створення в області будівельно-енергетичного кластеру, його програму, основні завдання та напрямки розвитку, обговорювали 25 листопада на засіданні «круглого столу» Управління капітального будівництва ОДА спільного з Комунальним підприємством «Центр державно-приватного партнерства» Чернігівської обласної ради (КП «ЦДПП»).

У роботі «круглого столу» під назвою: «Державно-приватне партнерство як інструмент реалізації стратегічних та пріоритетних напрямків державної стратегії регіонального розвитку на період до 2020 року» взяли участь представники органів державної влади, місцевого самоврядування, будівельних та проектних організацій, банківських установ, науковці та підприємці.

— У будівельно-енергетичному кластері буде об’єднано підприємства постачальників обладнання, комплектуючих, спеціалізовано виробничих та сервісних послуг, науково-дослідних і освітніх організацій, пов’язаних відносинами територіальної близькості та функціональної залежності у сфері виробництва і реалізації товарів і послуг та фінансових організацій – розповів директор КП «ЦДПП» Олександр Козлов.

Програмою розвитку будівельно-енергетичного кластеру передбачено, насамперед, розробку комплексу заходів з розвитку будівельного та енергетичного комплексів, із збереження і реставрації історико-культурних пам’яток Чернігівської області. Також кластер включає в себе розробку комплексу заходів державної підтримки та стимулювання модернізації та розвитку комунальної інфраструктури Чернігова та регіону, з використанням енергоефективних та інноваційних технологій.

Під час презентації будівельно-енергетичного кластеру присутні ознайомились з основними етапами розвитку кластеру. Насамперед, відбудеться формування балансу, можливостей та проектів з тепло-енергозабезпечення. Потім будуть сформовані технологічні коридори та договірні відносини між їх учасниками. За тим «Офіс управління проектами» забезпечить керування кластером.

Заступник директора КП «ЦДПП» Олександр Цвелих розповів, що КП наразі працює над створенням Комплексного центру енергоефективності (КЦЕ). Основним компонентом діяльності центру буде постійно діюча виставка сучасних енергозберігаючих технологій, обладнання та матеріалів.

У ході дискусії учасники обмінялися думками щодо інноваційних технологій, передбачених кластером у будівництві. Обговорили можливості виробництва екологічно чистих будівельних матеріалів з місцевої сировини; комплекси з виробництва комплектів швидкомонтажних будинків; модернізацію тепловиробляючого обладнання, підбір альтернативних паливних джерел, з використанням енергоефективних технологій.

Також у ході проведення заходу професорсько-викладацьким складом інженерно-будівельного факультету ЧНТУ представлено ряд розроблених власних проектів, з метою використання їх у будівельній галузі області.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини