Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 12:40:39

Проект GIZ Україна – задля просування місцевого бізнесуна міжнародному рівні

23.10.2015   09:07Агенцiя

22 жовтня, в обласній державній адміністрації відбулася робоча зустріч з представниками проекту GIZ Україна (Німецького товариства міжнародного співробітництва в Україні).

Проект представляли його директор Світлана Степащенко та експерти. Детальною презентацією вони продемонстрували значимість проекту для підвищення експортного потенціалу місцевого бізнесу. Проект працює в Україні з 2001 року, проте, на їх думку, недостатньо реалізований у регіонах.

Тож на зустрічі детально говорилося про можливості й перспективи стажування представників місцевого бізнесу в Німеччині. Це, на думку експертів, може бути інструментом для підвищення кваліфікації українських менеджерів у сфері зовнішньоекономічної діяльності, виходу українських підприємств на міжнародні ринки.

Адже стажування дає можливість ознайомитися з підприємствами Німеччини зсередини, спілкуватися з їх менеджерами, запозичити бізнес-ідеї, вести переговори з представниками інших країн. Тобто отримати нові компетенції у сферах ведення бізнесу з німецькими та іншими іноземними партнерами.

Українські підприємства, на думку експертів, мають неоціненний потенціал для розвитку на світовому рівні. Головне – правильне позиціонування бізнесу та накопичення досвіду, у тому числі, таких світових лідерів як Німеччина.

Говорили також про важливість участі місцевих підприємств у міжнародних виставках задля перспектив розвитку вітчизняного бізнесу. Такі заходи, на думку експертів, допомагають розвивати уміння презентувати себе, знаходити бізнес-партнера, розуміти його бізнес-культуру.

Від області в зустрічі взяли участь директор Департаменту економічного розвитку облдержадміністрації Юлія Свириденко, Президент Чернігівської регіональної торгово-промислової палати Костянтин Іванов,представники об’єднань та асоціацій підприємців області.

Вони підтримали думку, що чернігівці мають бути конкурентоспроможними, щоб «грати на європейському полі» в бізнесі. Тож висловили велику зацікавленість проектом. Говорили про те, що представники чернігівського бізнесу в певній мірі вже долучаються до його реалізації з 2006 року. Зазначили, що місцеві підприємці готові практично використати візит представників GIZ Україна до Чернігова – а саме: не лише ознайомитися з проектом під час семінару, який відбувся 21 жовтня, а й пройти інтерв’ю для можливого подальшого зарахування на стажування. До речі, для проходження стажування в Німеччині є певні обмеження (вікові – до 45 років, мовні – володіння англійською чи німецькою мовами).

Під час зустрічі також обговорили перспективу створення в Чернігові платформи для реалізації проекту задля більш ефективного його просування в області. Висловили переконання, що проект створює чудові умови для розвитку бізнесу. Проте, як ним скористатися, залежить від самих підприємців.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини