Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 17:46:59

Фіскальна служба Чернігівщини відкрита для громадськості

18.09.2015   07:20Агенцiя

Президія Громадської ради при Головному управлінні ДФС у Чернігівській області та начальник обласної фіскальної служби Людмила Слаутіна вкотре зустрілися з представниками бізнесових структур та громадськістю. Цього разу спілкувалися з платниками податків Ніжинщини та Носівщини.

Знайомство з Ніжинською ОДПІ розпочалося з Центру обслуговування платників, який працював у звичайному режимі. В залі було людно, проте відвідувачі вирішували питання, з якими зверталися, за лічені хвилини. Отже, відвідування центру справило враження, що податкова служба реформується за європейськими стандартами.

А потім, у актовому залі відбулося спілкування на актуальні теми, присутнім запропонували обговорити питання, які їх хвилюють чи цікавлять.

- Хочу, щоб ви щиро і відверто розповіли про проблеми, які у вас є, -  звернулася до присутніх начальник Головного управління ДФС у Чернігівській області Людмила Слаутіна. - Те, що залежить особисто від мене в  організації роботи – обіцяю зробити. Якщо виникли зауваження до Ніжинської податкової, або до конкретних працівників – також будемо вирішувати. Для цього ми і зустрілися.
Також Людмила Миколаївна зазначила, що президія Громадської ради також має знати про проблеми бізнесу регіону. Якщо вони потребують вирішення на законодавчому рівні, активно напрацьовуватимуть та внесуть відповідні  пропозицій щодо змін у законодавстві.

Щодо реформування фіскальної служби, Л.М. Слаутіна зазначила, що згідно з проектом в області будуть лише чотири податкові інспекції. В усіх інших районах працюватимуть Центри обслуговування платників. У зв’язку з цим платникам податків необхідно якнайшвидше отримати ключі електронного цифрового підпису. Щоб найближчим часом мати змогу працювати лише через електронні кабінети.

Також в області буде втілено пілотний проект «Офіс-аудит». Це надасть змогу на підставі всебічного аналізу ретельно відбирати для перевірок лише ті підприємства, у яких є ризики несплати податків. Підприємства, які працюють прозоро, не будуть обтяжуватися перевірками фіскальної служби.

Виступили перед присутніми і голова Громадської ради Сергій Калашник та члени президії. Вони розповіли про роботу Громадської ради та про питання, над якими нині працюють у комітетах.
Діалог тривав протягом двох годин  - присутні у залі активно, відверто, щиро порушували актуальні питання, висловлювали свої думки, ставили запитання.

Внесені пропозиції щодо проведення щоквартальних розширених нарад за участі представників місцевої влади, контролюючих органів та керівників підприємств. Також йшлося про розвиток інвестиційних програм,  умови кредитування, подальшого реформування законодавства з метою зменшення податкового навантаження.

Учасники зустрічі мали змогу анонімно заповнити анкети. А представники Громадської ради запевнили, що всі вони будуть  ретельно вивчені, порушені проблемні питання – вирішені, слушні пропозиції - враховані в подальшій роботі.

Відділ комунікацій Головного управління ДФС у Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці?

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці? 11:35

А ви знаєте, що в Україні понад 2,7 млн людей з інвалідністю? І лише 16% із них мають роботу. Невже так мало фахівців хочуть працювати? Певно, що ні. Одна із причин, що зупиняє людину з інвалідністю податися на вакансію - це відсутність належних умов для роботи.

10 модульних укриттів планують встановити поруч із зупинками громадського транспорту 11:31

Про це повідомив під час загальноміської наради 23 квітня в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако. Зараз у місті вже є шість таких захисних споруд і їх кількість збільшать коштом міського бюджету до 16.

 Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері

Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері 11:28

Житель Корюківського району за свої протиправні дії понесе кримінальну відповідальність. Йому загрожує до двох років позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 11:26

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 3 пожежі.