Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 12:33:03

Вклад малого і середнього бізнесу в економіку області

05.09.2015   09:52Агенцiя

Аналіз результату роботи Головного управління ДФС у Чернігівській області показує, що фактичні надходження до загального фонду державного бюджету за серпень місяць поточного року склали 263 млн. грн., що перевищує минулорічне досягнення на 152 млн. грн., місцеві бюджети поповнились на 200 млн. грн., що більше минулорічного періоду на 39 млн. грн.

Єдиного соціального внеску надійшло 276 млн. грн., приріст до відповідного періоду 2014р. становить 27 млн. грн..

З початку року загальний фонд держбюджету поповнився на 1254 млн. грн., Єдиний соціальний внесок – на 2192 млн. грн., місцеві бюджети - на 1275 млн. грн. Минулорічний рівень надходжень перевищено на 134 млн. грн. по ПДВ, на 51 млн. грн.- по податку на прибуток. Частка податку на доходи фізичних осіб, що зараховується до держбюджету перевищила 261 млн. грн. Серед податків, що зараховуються до місцевого бюджету найбільший приріст забезпечено по: податку на майно – 82 млн. грн., єдиному податку – 45 млн. грн., податку на прибуток – 23 млн. грн. Біля 87 млн. грн. надійшло акцизного податку від реалізації підакцизних товарів.

Доля самостійно сплачених грошових зобов’язань задекларованих платниками податків складає 95,5 %.

В минулому році в області функціонувало 5,3 тисяч малих підприємств, з яких 47 відсотків зосереджено в м.Чернігові.

Сьогодні малі підприємства забезпечують п’яту частину обсягів реалізації продукції і охоплюють більшість галузей народного господарства. При цьому питома вага збору від суб’єктів господарювання, що належать до малого бізнесу становить до:
зведеного бюджету - 20,3 відсотки;
державного бюджету - 16 відсотків;
місцевого бюджету - 24,3 відсотки.

Серед найбільших платників малого бізнесу до зведеного бюджету: ТОВ ,,Аметист”, ТОВ ,,ДЖБІЕC”, ЦЕНТР ПІДПРИЄМНИЦЬКОГО РОЗВИТКУ, ТОВ ,,Маяк”.

До середнього бізнесу відносяться за своїми господарськими показниками 363 суб’єкти господарювання. Доля надходжень від суб’єктів, що належать до середнього підприємництва складає до :
зведеного бюджету - 27 відсотків;
державного бюджету - 31 відсоток;
місцевого бюджету - 24 відсотки.

Серед найбільших платників середнього бізнесу до зведеного бюджету: ДП ,,Добрянське лісове господарство”, Комунальне підприємство ,,Чернігівводоканал”, ТОВ Фірма ,,ЛАКС”, ПАТ ,,Облтеплокомуненерго”.

Пріоритетом у відносинах з платниками податків фіскальна служба вбачає ідеологію взаємної довіри і партнерства. Про це свідчить щорічне проведення ДФС конкурсу сумлінних платників податків, а також всебічна підтримка та постійне покращення умов обслуговування платників.

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:55

Протягом минулої доби зареєстровано 4 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 09:51

Український ветеранський фонд започатковує терапевтичну групу для тих, хто зазнав страждань внаслідок війни – людей, які чекають рідних з фронту, внутрішньо переміщених осіб та усіх, хто відчуває тривогу і знесилення через війну.

25 квітня: цей день в Україні і світі

25 квітня: цей день в Україні і світі 08:47

ДЕНЬ 792 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 792 RUSSIAN AGRESSION

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.