Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 21:51:01

Заробітна плата в Чернігівської області в січні–червні 2015 року. ДОВІДКА

14.08.2015   11:38Агенцiя

На підприємствах, в установах та організаціях Чернігівщини в I півріччі 2015 року було зайнято 194,7 тис. осіб. Номінальна заробітна плата штатних працівників у середньому становила 3040 грн. (в Україні – 3870 грн.), що на 16,7% більше в порівнянні з відповідним періодом минулого року. Проте її реальний рівень (з урахуванням зростання споживчих цін та сплачених податків), навпаки, зменшився на чверть та становив 74,9%.

За рівнем оплати праці наша область випереджала Тернопільську (2735 грн.), Чернівецьку (2781 грн.), Херсонську (2816 грн.), Кіровоградську (2966 грн.), Житомирську (2985 грн.) та Волинську (2990 грн.).

Більш оплачуваними в економіці області були працівники добувної промисловості і розроблення кар'єрів (6003 грн.), виробництва коксу та продуктів нафтоперероблення (5203 грн.), виробництва харчових продуктів, напоїв і тютюнових виробів (4853 грн.), фінансової та страхової діяльності (4392 грн.), сфери інформації та телекомунікацій (4069 грн.), постачання електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря (3964 грн.).

Водночас значно нижчим від середньообласного показника був розмір середньої заробітної плати працівників, зайнятих на підприємствах із виробництва автотранспортних засобів, причепів і напівпричепів та інших транспортних засобів, поштової та кур'єрської діяльності.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.