Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 14:24:11

Своєчасна сплата єдиного соціального внеску – гарантія соціального захисту

22.07.2015   21:06Агенцiя

«До бюджету України за 6 місяців 2015 року чернігівськими працедавцями перераховано майже 654 млн. гривень єдиного соціального внеску. Надходження ЄСВ залишаються стабільними і в порівнянні з аналогічним періодом 2014 року збільшилися майже на 39 млн. гривень»,

- повідомив начальник управління доходів і зборів з фізичних осіб ДПІ у м. Чернігові ГУ ДФС у Чернігівській області Олег Шуба.

За його словами, переважна більшість працедавців міста розуміє, що від їх громадянського сумління щодо сплати єдиного внеску напряму залежить підтримання соціального статусу найбільш вразливих верств українців.

 «Слід пам’ятати, що єдиний внесок підлягає сплаті незалежно від фінансового стану платника. За порушення норм законодавства про єдиний внесок до платників, на яких покладений обов'язок нараховувати, обчислювати та сплачувати єдиний внесок на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, застосовуються фінансові санкції у вигляді штрафів та пені», - звернув увагу Олег Шуба.

Нагадуємо, що з 1 січня 2015 року змінено норми Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування», якими регулюється порядок застосування органами фіскальної служби штрафних санкцій.

Зокрема, за неподання, несвоєчасне подання, подання не за встановленою формою звітності з ЄСВ застосовується штраф у розмірі 10 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (170 грн.); за ті самі дії, вчинені платником ЄСВ, до якого протягом року було застосовано штраф за таке порушення, - у розмірі 60 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (1020 гривень).

Окрім цього, збільшено розмір штрафів, зазначений у пп. 2 і 3 ч. 11 ст. 25 цього Закону. Зокрема, за несплату (неперерахування) або несвоєчасну сплату (несвоєчасне перерахування) єдиного внеску - до 20 % своєчасно не сплачених сум, а у випадку донарахування органом фіскальної служби або платником своєчасно не нарахованого ЄСВ - до 10 % зазначеної суми за кожен повний або неповний звітний період, за який донараховано таку суму, але не більш як 50 % суми донарахованого єдиного внеску.

Дані зміни запроваджені Законом України від 28.12.2014 року № 77 -  VIII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування загальнообов’язкового державного соціального страхування та легалізації фонду оплати праці».

 «Своєчасна сплата єдиного соціального внеску гарантує громадянам право на соціальний захист. Зокрема, захищені соціальні гарантії для кожного на випадок безробіття, нещасних випадків чи професійних захворювань, гідне пенсійне забезпечення та інші виплати», - наголосив податківець.

Сектор комунікацій

ДПІ у м.Чернігові

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини