Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 17:56:18

Благодійний фонд "Поліський оберіг" допомагає чернігівцям встановити лічильники обліку тепла. ВIДЕО

24.06.2015   16:00Агенцiя

Сьогодні ріст тарифів найбільше турбує мешканців Чернігова. Поки одні спекулюють на цьому питанні і намагаються заробити політичні дивіденди, інші - займаються конкретною роботою.

На розмір платіжки можна вплинути лише навчившись економити. Перший крок - облік. Платити потрібно лише за те, що реально споживаємо. Саме тому, фонд Владислава Атрошенка розпочав програму, мета якої - допомогти мешканцям багатоквартирних будинків встановити лічильники.

Та як тільки до фонду "Поліський оберіг" надійшли перші звернення, виявилося, що чернігівські компанії, дізнавшись про допомогу благодійного фонду навмисно піднімали ціну на лічильники. Мовляв, «Атрошенко вам і так компенсує третину, давайте ми вам трошки ціну піднімимо, а різницю - компенсуємо».
Саме тому «Поліський оберіг» вирішив допомагати чернігівцям інакше.
Благодійний фонд закупив лічильники європейського виробництва та залучив до програми відповідального і чесного партнера з монтажу.

Тепер, щоб встановити лічильник на підвідну трубу діаметром 50 міліметрів мешканцям будинку потрібно зібрати 17300, а діаметром 65 міліметрів – 18500. Всі інші витрати бере на себе благодійни фонд «Поліський йоберіг». Це вартість лічильника, проекту, матеріалів та встановлення.

До цього чернігівці платили за лічильник і його встановлення від 24000 до 32000 гривень.

Ті кошти які мешканці зекономлять на лічильнику завдяки програмі «Поліського оберегу», Владислав Атрошенко рекомендує використати на утеплення будинку.

Нині в рамках програми уже встановлено лічильинки в 7 багатоквартирних будинках. Десятеро на черзі. Всього на даний момент обробляється понад 100 заявок.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини