Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 12:12:49

Фахівці перевірили ічнянську молочну продукцію

19.06.2015   13:16Агенцiя

Два нові види продукції ПАТ "Ічнянський завод сухого молока та масла" затвердила обласна дегустаційна комісія при ДП "Чернігівстандартметрологія".

Незабаром вершки пастеризовані жирністю 35% та молоковмісний сметанний продукт (15% жирності) з’являться на прилавках, повідомляє прес-служжба ДП "Чернігівстандартметрологія".

Про результати засідання комісії розповіла її секретар Світлана Тройно.

"Дегустатори дослідили 17 зразків продукції ічнянського підприємства. Всі вони одержали від фахівців високі бали", - сказала вона.

Так, відмінними оцінками спеціалісти відзначили сметану 15%, сири розсольні "Бринза", "Здоров’я", сир з паприкою та кропом, молоко питне 2,7% жирності.

Два види продукції - вершки пастеризовані 35% жирності та продукт молоковмісний сметанний 15% - комісія затвердила актом приймання.

"За п’ятибальною системою всі перевірені види продукції отримали не менше 4,5 балів", - підкреслила секретар дегустаційної комісії.
Світлана Тройно пояснила, що спеціалісти оцінювали органолептичні показники молочних продуктів (смак, консистенцію, запах тощо) на відповідність чинній технологічній документації.

Крім того, комісія звертала увагу на маркування продукції, адже споживачі повинні мати повну і точну інформацію про продукт. Фахівці рекомендували доопрацювати маркування згідно з вимогами нормативної документації.

Як повідомлялося, обласна дегустаційна комісія при державному підприємстві "Чернігівстандартметрологія" діє згідно з розпорядженням голови облдержадміністрації. В її складі – технологи харчових підприємств, хіміки, представники обласної державної адміністрації, інспекції по захисту прав споживачів та інші фахівці.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини