Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 07:50:45

Платники Чернігівщини оцінили переваги податкового компромісу

11.03.2015   09:54Агенцiя

З 17 січня 2015 року набув чинності Закон України від 25 грудня 2014 року №63-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо особливостей уточнення податкових зобов'язань з податку на прибуток підприємств та податку на додану вартість у разі застосування податкового компромісу».

Законодавче нововведення передбачає звільнення від юридичної відповідальності платників податків та/або їх посадових(службових) осіб за заниження податкових зобов’язань  з податку на прибуток підприємств та/або податку на додану вартість за будь-які податкові періоди до 1 квітня 2014 року.

Сума заниженого податкового зобов’язання  з податку на прибуток підприємств та/або податку на додану вартість сплачується в розмірі 5 відсотків такої суми. При цьому 95 відсотків суми заниженого податкового зобов’язання  з податку на прибуток підприємств та/або податку на додану вартість вважаються погашеними, штрафні санкції не застосовуються, пеня не нараховується.
Слід зазначити, що десятки платників податків області вже скористалися процедурою досягнення податкового компромісу та  отримали право на сплату податкових зобов’язань з податку на прибуток підприємств та/або податку на додану вартість у зниженому розмірі (5% суми податкового зобов’язання). Вони звільнені від штрафних санкцій та нарахування пені за податковими зобов’язаннями, за якими досягнуто податковий компроміс.

Приміром, протягом лютого до податкових інспекцій області надійшло 17 заяв від платників податків на суму 6,5 млн. грн. щодо застосування процедури податкового компромісу по неузгоджених сумах податкових зобов’язань, визначених у податкових повідомленнях-рішеннях, щодо яких триває процедура адміністративного/судового оскарження. З яких 4,3 млн. грн. - ПДВ та  2,2 млн. - податок на прибуток. П’ять відсотків від заявленої суми відповідно становить 215 тис. грн. та 111 тис. грн. Згідно з прийнятими 11 рішеннями щодо застосування компромісу розрахункова сума 5 відсотків від основного платежу становить 119,8 тис. грн. (ПДВ) і  88,6 тис. грн. (податку на прибуток).

Лише один платник податків подав заяву та уточнюючий розрахунок з  ПДВ щодо застосування процедури податкового компромісу у випадку добровільного декларування платником занижених податкових зобов'язань, вказавши контрагента по операціях (взаємовідносинах), з яким до складу податкового кредиту було віднесено 38 тис. грн.

Працівники ДФС у Чернігівській області сподіваються у березні на підвищення активності суб’єктів господарювання щодо  використання можливостей податкового компромісу, адже термін подачі заяв обмежений.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.