Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 18:08:20

Максимально зменшити обсяги споживання газу

03.03.2015   12:31Агенцiя

Таке завдання поставив керівникам областей Віце-прем’єр-міністр України – Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко під час всеукраїнської селекторної наради, що відбулась 2 березня.

У селекторі з питань стану проходження опалювального сезону, показників споживання природного газу та рівня розрахунків за спожиті енергоносії взяв участь виконуючий обов’язки голови обласної державної адміністрації Сергій Журман.

Звертаючись до керівників регіонів, Геннадій Зубко зазначив, що в цілому в Україні опалювальний період проходить стало, без особливих ускладнень. І це не дивно, адже цьому передувало проведення цілого комплексу робіт з підготовки до зими.

Станом на 1 березня ліміти споживання газу, доведені постановою КМУ №296, вже використані. Проте, протягом опалювального періоду 2014-2015 років майже в усіх областях країни спостерігалось понадлімітне споживання газу. Найбільше перевищення споживання газу у Херсонській, Миколаївській та Чернігівській областях. Саме тому є нагальним питання зменшення обсягів споживання газу.

— Необхідно терміново вжити заходів щодо зменшення споживання газу теплопостачальними підприємствами та тримати це питання на особистому контролі, - підкреслив Геннадій Зубко.

Урядовець запропонував очільникам областей раніше вимикати теплопостачання за умови встановлення відповідного температурного режиму на дворі. У першу чергу це стосується південних регіонів держави.

Викликає занепокоєння і рівень розрахунків за житлово-комунальні послуги. Так, станом на початок лютого заборгованість населення становила 13 мільярдів гривень. У січні було сплачено лише трохи більше 88% від нарахованих сум. Бажають кращого і розрахунки теплопостачальних підприємств за використаний газ. Наразі цей показник у середньому по країні складає 29%.

Крім того, з початку року спостерігається ще і зростання заборгованості із заробітної плати на 81 підприємстві теплоенергетики.

— Чернігівщина також має перевищення лімітів з використання газу. Це обумовлено тим, що середньодобова температура цієї зими була нижчою на 3 градуси ніж минулого року. Показник перебору за сім місяців опалювального сезону становить трохи більше 13%, — доповів Сергій Журман про стан справ на Чернігівщині.

Проте, за його повідомленням, в області постійно працюють над питанням зменшення обсягів споживання газу. Зокрема, упродовж останніх двох років за рахунок реконструкції котелень та тепломереж вдалося знизити споживання газу на 15%.

Рівень розрахунків теплопостачальних підприємств області за газ більший за середній в державі і складає майже 59%. Водночас, населення та бюджетні установи Чернігівщини стовідсотково розраховуються за спожитий газ.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини