Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 16:17:40

Зовнішня торгівля товарами Чернігівщини за 2014 рік. ДОВІДКА

25.02.2015   15:08Агенцiя

Протягом 2014 р. підприємства та організації Чернігівської області здійснювали зовнішню торгівлю товарами з партнерами 120 країн світу.

За 2014 р. обсяги експорту товарів становили 700,1 млн.дол. США, імпорту – 528,1 млн.дол. США. Проти 2013 р. експорт збільшився на 26,1%, імпорт – зменшився на 9,9%. Позитивне сальдо зовнішньої торгівлі товарами склало 172,0 млн.дол. США (у 2013 р. від’ємне – 30,9 млн.дол.).

Майже третина загального експорту зорієнтована до країн Європейського Союзу, серед яких найбільшими партнерами були Литва, Іспанія, Італія, Румунія, Нідерланди, Німеччина, Польща.

Вагомі обсяги товарів також відправлялися до Російської Федерації, Білорусі, Кореї, Республіки, Азербайджану, Туреччини, Єгипту, на які припадало 40,6% обласного експорту.

В асортименті поставок до країн світу майже половину обсягів займали зернові культури, папір та картон, понад чверть – готові харчові продукти, деревина й вироби з неї, текстильні матеріали та текстильні вироби, насіння і плоди олійних рослин.


Протягом 2014 р. до країн світу з Чернігівщини експортовано 1139,7 тис.т зернових культур, 16,3 тис. т молока та молочних продуктів, 12,0 тис.т соняшникової олії, 279,7 тис.м3 необроблених лісоматеріалів, 725 тис.м2 тканин з вовняної пряжи або волосся тварин.

З країн ЄС надійшло 42,4% імпортованих товарів, найбільші поставки до області здійснювали Німеччина, Італія, Велика Британія, Польща та Нідерланди.
Серед інших країн світу суттєві надходження були з Російської Федерації, Білорусі, Китаю, Бразілії, Індії та Еквадору, за рахунок яких формувалося 46% обсягу імпорту.

У структурі імпорту переважали готові харчові продукти (18,2%), полімерні матеріали, пластмаси та вироби з них (18,1%), папір та картон (15,1%), текстильні матеріали та текстильні вироби (10,6%), котли, машини (10,1%), продукція хімічної та пов’язаних із нею галузей промисловості (6,8%), продукти рослинного походження (4,2%).
 

Останні новини Чернігівщини

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці?

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці? 11:35

А ви знаєте, що в Україні понад 2,7 млн людей з інвалідністю? І лише 16% із них мають роботу. Невже так мало фахівців хочуть працювати? Певно, що ні. Одна із причин, що зупиняє людину з інвалідністю податися на вакансію - це відсутність належних умов для роботи.

10 модульних укриттів планують встановити поруч із зупинками громадського транспорту 11:31

Про це повідомив під час загальноміської наради 23 квітня в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако. Зараз у місті вже є шість таких захисних споруд і їх кількість збільшать коштом міського бюджету до 16.

 Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері

Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері 11:28

Житель Корюківського району за свої протиправні дії понесе кримінальну відповідальність. Йому загрожує до двох років позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 11:26

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 3 пожежі.