Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 20:11:16

Платники Чернігівщини за рік перерахували до бюджетів та фондів більше 10 мільярдів гривень

14.01.2015   08:01Агенцiя

Минулий рік для податківців Чернігівщини був надзвичайно складним і напруженим, але, як свідчать підсумки, і результативним.

Надходження до загального фонду держбюджету від платників області склали 1млрд.860,5 млн. грн. Приріст до 2013 року становить понад 130 млн. грн.

Найбільша питома вага у сумі надходжень - плата за користування надрами – 54 відсотки. Податки на додану вартість та на прибуток становлять відповідно 25 та 11 відсотків.

Серед дванадцяти податкових інспекцій найвагоміших здобутків досягли Прилуцька ОДПІ, ДПІ у м.Чернігові, Бахмацька, Варвинська, Корюківська та Ніжинська ОДПІ.

Крім того, до спеціального фонду надійшло 33,8 млн. грн. Єдиного соціального внеску за минулий рік сплачено більше 3 млрд. грн.

До місцевого бюджету за рік податківці спрямували 1млрд. 741 млн. грн. податків і зборів. Найсуттєвіше наповнив місцевий бюджет податок на доходи фізичних осіб. Його питома вага - 72 відсотки. Плата за землю становить 13 відсотків, збір за спеціальне використання лісових ресурсів – 2 відсотки. Найбільший внесок зробили платники, які знаходяться на обліку в ДПІ у м.Чернігові (35 відсотків), Прилуцькій (14 відсотків), Ніжинській (9,9 відсотка) та Бахмацькій ОДПІ (7 відсотків).

Порівняно з минулим роком приріст надходжень до місцевого бюджету склав 152 млн. грн. Зменшили платежі лише платники Варвинського та Срібнянського районів.

Платежів, що адмініструються Чернігівською митницею, надійшло за минулий рік 3,96 млрд. грн.

Податківці та митники Чернігівщині вдячні платникам за високу громадянську свідомість і прозорість у сплаті податків та зборів. Сподіваються на плідну співпрацю на засадах партнерства та довіри і в цьому році.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.