Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 18:13:57

Легалізація грального бізнесу може врятувати Україну від дефолту, - експерт

24.12.2014   17:49Агенцiя

Україна перебуває у переддефолтному стані, гірша ситуація лише у Аргентини, яка вже знаходиться в стані вибіркового дефолту.

Про це, за словами директора Інституту розвитку економіки України Олександра Гончарова, свідчить зниження міжнародним рейтинговим агентством S&P рейтингу України до переддефолтного "ССС-" з негативним прогнозом.

Як зазначає експерт, в українській економіці сьогодні практично не залишилося грошей, а наступний транш від МВФ у розмірі 3 млрд дол. "завис" на невизначений термін, тому що досі немає прийнятого Верховною Радою держбюджету на 2015 рік.

При цьому Гончаров підкреслив, що макроекономічні показники занижуються українською владою.

"Влада не враховує всю лінійку проблем, з якими ми зіткнулися. Це і недоотримана виручка через події на сході країни. Це і підвищення процентних ставок з необхідністю нашим підприємствам виплачувати валютні борги, а не рефінансувати їх у виробництво. Плюс немає у влади такої оцінки, як втрачені можливості, але про яку прекрасно знають підприємці. Це ті інвестиції і ті технології, які, зокрема, вже в цьому році не прийдуть в Україну", - сказав експерт.

У такій ситуації, наголошують експерти, дуже важливо термінове знаходження урядом альтернативних джерел поповнення державного бюджету.

На думку міністра фінансів Наталії Яресько, таким джерелом може стати гральний бізнес, який, у разі його легалізації, принесе в бюджет додаткові 2 млрд грн у вигляді податків і ліцензійних платежів.

Вона підкреслила, що гральний бізнес де-факто продовжує працювати і процвітати в Україні, однак мільярдні доходи від нього не обкладаються податками і залишаються "в тіні", збагачуючи лише окремих чиновників і силовиків.

Як повідомлялося, у вівторок, 23 грудня, Кабінет міністрів України вніс на розгляд Верховної Ради три законопроекти, що передбачають легалізацію грального бізнесу, проте народні депутати відмовились включати в порядок денний. Було прийнято рішення створити робочу групу і розробити нові законопроекти.

rbk.ua

PR

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини