Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 23:18:11

За десять місяців поточного року в області прийнято в експлуатацію 199 житлових будівель

26.11.2014   08:41

Упродовж десяти місяців поточного року будівельники області виконали робіт на загальну суму 546 мільйонів гривень. При цьому індекс будівельної продукції на Чернігівщині протягом цього періоду становив майже 144% проти відповідного періоду 2013 року, інформує головне Управління статистики в області.

При цьому, будівництво будівель зросло в 1,8 разів, у тому числі житлових – майже в 3 рази. Водночас в регіоні спостерігалось зменшення обсягів на будівництві нежитлових будівель на 28,2% та інженерних споруд – на 10,5%. Найбільше будівельних робіт було виконано в містах Чернігові, Ніжині та Прилуках.

У загальній структурі нове будівництво, реконструкція, розширення та технічне переоснащення склали понад 90% обсягу виконаних будівельних робіт. Упродовж січня–вересня 2014 року за рахунок будівництва нових житлових будинків та розширення існуючого житлового фонду в області прийнято в експлуатацію 199 житлових будівель загальною площею майже 78 тисяч м2. Найбільше житла прийнято в експлуатацію в м. Чернігові, м. Прилуках, м. Ніжині, Чернігівському та Козелецькому районах.

Окрім того, з початку року прийнято в експлуатацію амбулаторно-поліклінічні заклади на 146 відвідувань за зміну. Введені в дію потужності з виробництва приправ і пряностей змішаних, макаронних виробів, продуктів із м’яса та субпродуктів м’ясних, печива. Запрацювала і лінія з розливу мінеральних вод потужністю 11,5 мільйонів пляшок на рік.

Також, введені в експлуатацію місцеві трубопроводи для транспортування газу, каналізаційні та водостічні мережі, магазини, кафе та закусочні.

Для потреб сільського господарства збудовано елеватор, зерноочисно-сушильні пункти, приміщення для птиці, великої рогатої худоби та тваринницькі комплекси по вирощуванню і відгодівлі свиней.

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини