Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 01:43:11

Європейці допоможуть відновити ЖКГ малих міст Чернігівщини

13.11.2014   16:54

Питання залучення фінансування європейських інвесторів для реалізації інфраструктурних проектів в малих містах Чернігівщини на засадах державно-приватного партнерства та механізму концесії обговорили під час зустрічі 13 листопада керівники Департаменту інвестиційного розвитку та капітального будівництва облдержадміністрації Олег Міщенко, Департаменту ЖКГ, регіонального розвитку та інфраструктури облдержадміністрації В’ячеслав Сальніков, Державного підприємства «Центр розвитку державно-приватного партнерства» (Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства) Євген Радченко та Фінансово-консалтингової компанії “Star Consulting” (“Стар Консалтинг”) Мартін Баєр.

Насамперед Олег Міщенко привітав всіх учасників робочої зустрічі та висловив сподівання, що сьогоднішній діалог буде плідним і результативним.

Керівники ДП «Центр розвитку державно-приватного партнерства» та Фінансово-консалтингової компанії “Стар Консалтинг” презентували свої установи.

- ДП «Центр розвитку державно-приватного партнерства» (ДПП) є одним із сучасних механізмів залучення інвестиційних коштів в розвиток галузей, які традиційно відносяться до державного/муніципального сектора: житлово-комунальне господарство, транспорт, медицина. Цей механізм набирає все більшу популярність по всьому світу, – повідомив Євген Радченко.

Особливістю державно-приватного партнерства, за його словами, є співпраця між державним і приватним партнерами. У більшості випадків ДПП передбачає залучення коштів приватного інвестора з частковою передачею йому права на операційне управління об’єктами інвестицій на обумовлений термін. Для міст така форма співпраці дозволяє модернізувати інфраструктуру галузі міського господарства із мінімальним залученням власних чи бюджетних коштів. При цьому, об’єкти модернізації та новостворені об’єкти залишаються у комунальній власності. Для приватного партнера така форма співпраці, по-перше, дозволяє працювати на попередньо недоступному ринку, по-друге, отримувати прибуток від управління модернізованими об’єктами ЖКГ. Саме тому, приватний інвестор зацікавлений у використанні найбільш ефективних технологій та ефективному управлінні майном.

Фінансово-консалтингова компанія “Стар Консалтинг” є партнером ДП «Центр розвитку державно-приватного партнерства» в залученні європейських інвестицій в галузь ЖКГ України.

Генеральний директор ФКК "Стар Консалтинг" Мартін Баєр розповів, що їх установа входить до групи компаній, які мають досвід роботи на ринку Європи понад 15 років. Ними реалізовано понад 700 проектів, що профінансовані Європейським Союзом та приватними інвесторами. Зокрема, такі проекти вже впроваджено в Чехії, Польщі, Латвії, Естонії та інших країнах східної Європи.

Наразі зазначена група компаній розпочинає свою роботу в Україні. “Стар Консалтинг” пропонує реалізувати найбільш актуальні для невеликих міст нашого регіону проекти реконструкції та подальшої експлуатації підприємств ЖКГ шляхом підготовки та подальшої передачі їх у концесію. Це, зокрема, стосуватиметься підприємств водопостачання та водовідведення, теплопостачання, поводження з твердими побутовими відходами та вуличного освітлення.

У рамках зустрічі було підписано тристоронній Меморандум про співробітництво між Департаментом інвестиційного розвитку та капітального будівництва облдержадміністрації, ДП «Центр розвитку державно-приватного партнерства» та ФКК “Стар Консалтинг”.

Окрім цього, ФКК “Стар Консалтинг” підписала Меморандуми про співпрацю ще з Менською, Сосницькою, Ріпкинською та Щорською міськими радами.

- Предметом Меморандумів є співпраця сторін у питаннях залучення іноземних інвестицій та коштів фінансової допомоги Європейської комісії у соціально-культурні проекти, економіку та соціальну сферу Чернігівської області. Кошти залучатимуться у модернізацію та реконструкцію підприємств комунального господарства регіону шляхом підготовки та реалізації відповідних грантових, кредитно-інвестиційних, лізингових, консигнаційних та інших проектів, у тому числі у форматі державно-приватного партнерства, – наголосив Олег Міщенко.
 

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини