Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 17:34:04

Несплачені вчасно податки можуть коштувати значно дорожче

11.11.2014   18:03

На 1 листопада платники податків Чернігівщини заборгували зведеному бюджету 562,7 млн. грн.

Підрозділи погашення заборгованостей Головного управління Державної фіскальної служби у Чернігівській області з початку року ліквідували 84 млн.грн. податкового боргу, в т.ч. за рахунок мобілізації коштів до бюджету - 63 млн.грн.

Поява боргу, як правило свідчить, що у платника виникли фінансово- економічні проблеми або він ухиляється від сплати податків. Саме тому погашення боргу проводиться у двох напрямках. Передбачені процедури як самостійного виходу із ситуації, так і заходи примусового впливу.

Платникам, у яких виникли фінансово-економічні проблеми, надається  можливість своєчасно виконувати свої зобов'язання перед бюджетом та уникати подальшого накопичення боргів через розстрочення або відстрочених грошових зобов'язань чи податкового боргу в межах бюджетного року. З початку року по області прийняті 332 рішення про розстрочення податкових зобов'язань на суму понад 30 млн. грн. За цей період сплачено  розстрочених та відстрочених грошових зобов'язань і податкового боргу  20,5 млн.грн.

До підприємств-боржників, які накопичують податкові борги або ухиляються від сплати податків, застосовуються заходи примусового впливу. А саме - вилучення готівки, реалізація майна, виставлення платіжних вимог. Завдяки таким заходам  мобілізовано 1млн. 766 тис.грн. Зокрема, реалізовано майна боржників на 585 тис.грн., вилучено 117,6 тис.грн. готівки, стягнуто платіжними вимогами 1062,9 тис. грн.

Проводиться робота з погашення податкового боргу за рахунок реалізації майна підприємств-боржників. У податкову заставу описано майно боржників на суму 26 млн.грн.

Податкова служба області подала звернення до суду щодо надання дозволу на погашення податкового боргу за рахунок заставленого майна боржників на загальну суму 7,2 млн.грн. До господарського суду направлені позови про стягнення коштів та майна 257 платників на суму більше 8 млн.грн.

Щодо 560 підприємств прийнято відповідне рішення про стягнення боргу Державною виконавчою службою за рахунок активів на суму понад 37 млн.грн.

Тож висновок очевидний - несплачені вчасно податки можуть коштувати значно дорожче. Самостійна сплата податків та недопущення податкових боргів дозволять уникнути зайвих проблем і небажаних наслідків.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини