Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 07:52:55

Cплачувати за комунальні послуги допоможуть субсидії та компенсація

06.11.2014   08:53

В умовах зростання цін і тарифів на житлово-комунальні послуги постало питання щодо спроможності населення оплачувати послуги за підвищеними тарифами. Держава пропонує ряд заходів щодо посилення соціального захисту громадян.

Зокрема, головним механізмом забезпечення соціального захисту найбільш вразливих верств населення залишається Програма житлових субсидій. Вона гарантує малозабезпеченим громадянам стабільність витрат на оплату житлово-комунальних послуг незалежно від зміни вартості послуг. З 1 жовтня поточного року розрахунок житлових субсидій проводиться вже за новим порядком, що гарантує більш гнучку систему обрахування відсотку обов'язкового платежу.

Окрім цього, з 1 липня 2014 року населення України має можливість скористатись новою державною соціальною програмою компенсації додаткових витрат. Компенсація розраховується як різниця між розміром плати за послуги з газопостачання, централізованого опалення та централізованого постачання гарячої води після підвищення цін і тарифів на послуги, а також розміром відповідного платежу, який сім'я сплачувала до зміни цін і тарифів на послуги.

 За інформацією Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації, на сьогодні в області субсидіями на житлово-комунальні послуги користуються майже 17 тисяч сімей. Організаціям за надані послуги вже відшкодовано більше 33 мільйонів гривень. А 12-и тисячам сімей призначено субсидію на придбання твердого палива та скрапленого газу.

Як зазначають фахівці, за компенсацією додаткових витрат на житлово-комунальні послуги до органів соціального захисту населення області наразі звернулась 191 сім'я. Це зовсім незначна кількість громадян, які потребують державної допомоги. Адже через низьку платоспроможність таких родин в області значно більше.

Саме тому Департамент соціального захисту населення облдержадміністрації ще раз нагадує, що для отримання компенсації громадянам необхідно звернутися до органів соціального захисту за місцем проживання, надати довідку про склад сім'ї, довідку про доходи кожного члена сім'ї та написати відповідну заяву. У 10-ти денний термін будуть зроблені відповідні розрахунки та призначена компенсація.

За телефоном "гарячої телефонної" лінії 5-60-97 Департаменту соціального захисту населення ОДА можна отримати будь-яку інформацію або консультацію щодо механізмів нарахування субсидій та компенсаційних виплат.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини