Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 15:18:57

НЕК «Укренерго» попередило ПАТ «Чернігівобленерго» про порушення режимів енергоспоживання

03.11.2014   14:33Агенцiя

З настанням холодів та скороченням світового дня населення збільшує споживання електроенергії. Це цілком природно.

Наразі споживачі використовують електричну енергію без обмежень, а енергетики продовжують її стабільно постачати в регіон,  не зважаючи на значне перевищення  доведених лімітів споживання.

Однак ситуація,  лише зовні виглядає оптимістично, в дійсності  НЕК «Укренерго» наприкінці жовтня попередила українські енергопостачальні підприємства, в тому числі і ПАТ «Чернігівобленерго»,  про порушення режимів енергоспоживання. Основна вимога – забезпечити безумовне виконання встановлених граничних величин споживання електричної потужності. У випадках їх подальшого перевищення, починаючи з 30 жовтня, відповідно до надісланої факсограми НЕК «Укренерго», будуть застосовуватися графіки аварійних відключень та спеціальні графіки аварійних відключень.

Раніше НЕК «Укренерго» встановила ліміти дозволеної електричної потужності для енергопостачальних компанії України значно нижчі  за попередні роки.

За даними Центральної Диспетчерської служби ПАТ «Чернігівобленерго», ліміт електричної потужності на листопад для Чернігівської області становить 275 МВт при сьогоднішньому навантаження на електромережі  у 350 МВт і більше.

ПАТ «Чернігівобленерго» входить до складу Центральної  електроенергетичної системи України. Через дефіцит палива та гідроресурсів, а також зниження експлуатаційних запасів палива на Придніпровський, Трипільській та Зміївський ТЕС до величини менше необхідної для 10 діб роботи, виникла загроза порушення між виробництвом і споживанням електричної потужності та її дефіцит в ОЕС України та її окремих частинах,  а  також режиму допустимих перетоків в контрольованих перетинах і перевантаження мережних елементів.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини