Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 16:59:20

Водокористувачі Чернігова поповнили бюджет на 9,5 млн. грн.

22.10.2014   08:02Агенцiя

«Протягом січня – вересня поточного року суб’єкти господарювання нашого міста, які використовують у своїй діяльності водні ресурси, сплатили до бюджету понад 9,5 мільйонів гривень»,- повідомила начальник управління оподаткування та контролю об’єктів і операцій ДПІ у м. Чернігові Людмила Ключник.

Слід зазначити, що на обліку в інспекції зі збору за спеціальне використання води перебуває 161 фізична особа та 379 юридичних осіб.
Нагадаємо, що відповідно до п. 328.1 ст. 328 Податкового кодексу України, базовий податковий (звітний) період для збору за спеціальне використання води дорівнює календарному кварталу.

Водокористувачі самостійно обчислюють збір за спеціальне використання води щокварталу наростаючим підсумком з початку року.

З прийняттям Закону України «Про запобігання фінансової катастрофи та створення передумов для економічного зростання в Україні» було внесено зміни до положень Податкового кодексу України, за якими ставки збору за спеціальне використання води було збільшено на 8,6%.

З 1 квітня 2014 для платників по м. Чернігову вони становлять:
- за спеціальне використання підземних вод за 100 куб. метрів – 41,80 грн.;
- за спеціальне використання води, яка входить виключно до складу напоїв за 1 куб. метр підземної води – 39,48 грн.

Звертаємо увагу, що збір обчислюється виходячи з фактичних обсягів використаної води (підземної, поверхневої, отриманої від інших водокористувачів) водних об’єктів з урахуванням обсягу втрат води в їх системах водопостачання, встановлених у дозволі на спеціальне водокористування, лімітів використання води, ставок збору та коефіцієнтів.

Обсяг фактично використаної води обчислюється водокористувачами самостійно на підставі даних первинного обліку згідно з показаннями вимірювальних приладів.

 

Інформаційно-комунікаційний сектор ДПІ у м. Чернігові

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини