Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 19:28:02

Альтернативна реальність пасажирських перевезень в Чернігові

20.10.2014   12:00Агенцiя

16 жовтня 2014 року в дискусійному клубі «Експертна думка пройшло обговорення проблем перевезень на пасажирському транспорті на в Чернігові.

Приводом для зібрання послужила недавня акція протесту, коли перевізники вивели на площу близько 50 автобусів з вимогою передати Управління транспортом назад в ЖКГ, компенсувати перевезення пільгових категорій населення та підняти тарифи на перевезення по області, повідомив Медведський Станіслав Броніславович – голова Всеукраїнської громадської організації «Українська асоціація перевізників». До того ж були вимоги заборонити так звані «нелегальні маршрути».

Саме перевізників, котрі організували дану зустріч з пресою, називали  «нелегалами» на дорогах. Але поняття «нелегальний» в сфері транспорту немає. Здійснювати пасажироперевезення може суб’єкт підприємницької діяльності, що зареєстрований на території України, має ліцензію, офіційно працевлаштованих робітників, а тому статус «нелегального» перевізника є юридично невірним.

Павленко Олексій Григорович або, як називають його конкуренти, «головний нелегальний перевізник Чернігівщини», запропонував поняття «альтернативні перевезення», альтернативні радянщині, що панує в так званих «офіційних перевізників» де, на відміну від транспорту альтернативних, немає жодних умов для комфортного проїзду пасажирів.
Також Олексій Павленко нагадав, що до 2010 року маршрути області обслуговували фізичні особи підприємці, після ж розпочалася політика монополізації, котрою, за словами виступаючих, прямо чи опосередковано керували  "легальні  перевізники"за  допомогою міських чиновників. Іншим перевізникам, пропонувалося або здавати в оренду свій транспорт та щодня платити фіксовані суми за користування маршрутами, або їх лишали маршруту та ліцензії.

У перевізників виникає лише одне питання, чому в ситуації, коли вони платять податки, забезпечують робочі місця і надають якісні послуги, їх називають «нелегалами». Може через те, що вони, на відміну від «офіційних», працюють на самоокупність, ведуть чесну бухгалтерію та не отримують жодної копійки дотацій?
Своє законне право працювати підприємці готові відстоювати і натхненні революцією гідності не збираються відступати.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини