Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 01:38:20

В області перевірятимуть технічний стан електросирен

14.10.2014   08:07

У Чернігівській області з метою перевірки працездатності системи оповіщення ввімкнуть електросирени. Це відбудеться 22 жовтня о 10.00 годині у містах обласного значення та районних центрах.

Штабне тренування з цивільного захисту охопить органи управління територіальної та функціональної підсистем єдиної державної системи цивільного захисту Чернігівської області. Захід проводиться з метою перевірки дій зазначених структур під час виникнення надзвичайної ситуації, а також — для технічної перевірки системи оповіщення.

— Востаннє у нашій області електросирена вмикалася 15-16 років тому і тільки у Чернігові. Та це не означає, що систему оповіщення не перевіряють,— каже заступник директора Департаменту з питань цивільного захисту та оборонної роботи ОДА В’ячеслав Рига.— Вона працює цілодобово, а в останній вівторок кожного місяця проходить повна технічна перевірка обладнання, лише без голосового запуску.

Важливим є те, що почувши сигнал не потрібно бігти у бомбосховища чи вдаватися до інших радикальних дій. Перше, що необхідно зробити — це увімкнути радіо або телебачення. Там чітко роз’яснять причини сигналу та подальші дії. Зокрема, 22 жовтня на обласному радіо та місцевих телеканалах має транслюватися інформація про проведення технічної перевірки системи оповіщення.

Загалом, штабне тренування передбачає два етапи. Під час першого — відбуватиметься здійснення організаційних заходів з переведення територіальної підсистеми ЄДС ЦЗ області з режиму функціонування в мирний час на режим функціонування в умовах виникнення загроз воєнного характеру та здійснення терористичних актів. Другий — практичне застосування теоретичних знань, за допомогою спеціально змодельованих ситуацій.

У заході братимуть участь понад 160 службовців особового складу територіальних управлінь МВС, ДСНС України в області, працівників структурних підрозділів ОДА, РДА. Окрім цього, для забезпечення тренувань, залучатиметься 32 одиниці техніки.
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини