Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 15:32:29

Чернігівський інвестиційний форум у пошуку ефективних шляхів залучення позабюджетних коштів

10.10.2014   07:47

9 жовтня в сесійній залі обласної ради відкрив свою роботу форум з актуальних питань залучення донорської технічної допомоги та грантів, реформи регіонального управління у сфері інвестиційної політики, розробки і впровадження програм державно-приватного партнерства та програм підвищення конкурентоспроможності територій.

Від імені керівництва області учасників і гостей форуму з початком привітали голова обласної ради Микола Звєрєв та виконуючий обов'язки голови обласної державної адміністрації Сергій Журман. Від Програми USAID з розвитку державно-приватного партнерства в Україні з вітальним словом до присутніх звернувся її директор Мік Мюллей.

Звертаючись до учасників форуму, голова обласної ради Микола Звєрєв назвав його проведення на теренах Чернігівщини знаковою подією в питаннях розширення і розвитку інвестиційної діяльності регіону та підвищення рівня його конкурентноздатності.

На думку керівника, обмін досвідом з організації управління інвестиційними процесами має консолідувати зусилля місцевих органів влади, наукових установ, громадських об'єднань та суб'єктів господарювання в напрямку розвитку інвестиційної діяльності. Микола Звєрєв висловив упевненність, що досвід по реалізації різноманітних проектів на основі державно-приватного партнерства буде своєрідним містком до отримання грантів та інвестицій.

У свою чергу, зазначив він, область має зміцнювати власні конкурентні позиції під впливом активної структурної політики інвестиційної та зовнішньоекономічної діяльності. І один із напрямків такої роботи – запровадження нових форм налагодження контактів між вітчизняними та зарубіжними інвесторами, підтримка активності місцевих підприємців у пошуку партнерів. Саме тому, Чернігівщині потрібно використовувати всі переваги регіону для створення привабливого інвестиційного іміджу, максимально залучати науково-технічний та інтелектуальний потенціал, - наголосив керівник.

За його словами, створенню сприятливого інвестиційного середовища має сприяти прозоре прийняття рішень місцевими органами самоврядування та виконавчої влади. І найголовніше – це відкритий діалог і реальна підтримка інвесторів.

Микола Звєрєв також наголосив, що позиції області у сфері економічної співпраці знаходять підтримку з боку міжнародних інституцій країн-партнерів і, зокрема, з боку Словаччини, Польщі та країн Балтії, які сприяють у пошуку інвесторів і технічної підтримки європейськими експертами.

Інструментом координації діяльності учасників інвестиційних процесів на території області та впровадження ефективної управлінської політики, підкреслив промовець, має бути Програма підвищення конкурентоспроможності області, до розробки якої підключено кращих фахівців. В цьому документі будуть закладені основи комплексного підходу до зростання обсягів інвестування у регіональну економіку, ефективного використання наявного потенціалу, відновлення інвестиційної привабливості.

- Переконаний, що тільки при злагодженій роботі всіх гілок влади, як на державному, так і на місцевому рівнях, із залученням широких кіл громадськості, українських і зарубіжних науково-експертних фахівців ми проведемо реформи, які вкрай потрібні для подальшого розвитку Чернігівщини і України на шляху до Європейської інтеграції, - наголосив на завершення свого виступу голова обласної ради та побажав учасникам форуму миру, творчої наснаги і плідної роботи.

Після вітальних слів відбулося урочисте підписання меморандуму між Чернігівською обласною держадміністрацією та USAID, який засвідчили своїми підписами виконуючий обов'язки голови обласної державної адміністрації Сергій Журман та директор Програми USAID з розвитку державно-приватного партнерства в Україні Мік Мюллей.

В ході форуму планується обговорити питання щодо обміну досвідом із залучення донорської технічної допомоги, грантів та інвестицій, перспектив, напрямків та особливостей роботи міжнародних фінансових організацій в Україні в 2015 році, проведення реформ в управлінні інвестиційними процесами на регіональному та загальнодержавному рівнях, розробки і впровадження програм державно-приватного партнерства та підвищення конкурентоспроможності тощо.

Зазначимо, що у Чернігівському інвестиційному форумі-2014 беруть участь представники: Мінрегіонбуду та Мінекономіки України, Торгово-промислової палати, Держінвестпроекту, USAID (Агенства розвитку США), UNIDO (Програма розвитку промисловості ООН), INDP (Програма розвитку ООН), NEFKO (Північна екологічна фінансова корпорація), організацій ІСАР «Єднання» та RE4D, а також регіональні делегації Дніпропетровської, Київської, Черкаської, Чернігівської та інших областей.
 

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини