Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 20:12:06

За січень-липень 2014 р. з Чернігівщини експортовано продукції машинобудування на 20,9 млн.дол.

25.09.2014   13:40

До дня машинобудівника

На підприємствах машинобудування зайнято 5,5 тис. осіб, або 13,3% загальної кількості працюючих у промисловості.

За січень-липень 2014 р. підприємства машинобудування реалізували промислової продукції (товарів, послуг) на суму 381,5 млн.грн., що становить 4,2% від загального обсягу реалізації промислової продукції.

З початку року в області вироблено 152 автобуси, 60,5 тис.шт. вогнегасників. Більше вироблено інструментів для контролю інших фізичних характеристик, устатковання для забезпечення безпеки, контролю чи регулювання руху, електричних ламп й освітлювального обладнання, машин й апаратів для дугового зварювання металів, вогнегасників, автобусів.

Упродовж 2013 р. понад третину загальної кількості підприємств машинобудування займалися інноваційною діяльністю. Ними впроваджено 15 нових технологічних процесів, 17 інноваційних видів продукції. Обсяг реалізації інноваційної продукції становив 71,4 млн.грн., з якої 8,5 млн.грн. реалізовано за межі України.

За січень-липень 2014 р. з Чернігівщини експортовано продукції машинобудування на 20,9 млн.дол. США. Половину експорту формували котли, машини, 40% - електричні машини. Найбільшим попитом ці товари користувалися в Російській Федерації, Литві, Білорусі, Ірані, Ісламській Республіці.

У І півріччі підприємствами машинобудування освоєно 13,7 млн.грн. капітальних інвестицій, або 3,3% всіх інвестицій промисловості. Станом на 1 липня п.р. в машинобудування було залучено 5,1 млн.дол. США (6,1% загального обсягу прямих іноземних інвестицій у промисловість).

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини