Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 22:40:33

Валерій Давиденко: "Село потребує підтримки"

24.09.2014   16:09Агенцiя

Сумлінний господар повинен не лише постійно дбати про землю, на якій працює та людей, які на ній живуть — а й робити все від нього залежне аби нарешті почалося справжнє відродження села.

Нарешті вище керівництво нашої держави вирішило зайнятися децентралізацією. Тобто, значному розширенні повноважень селищних громад. Це фундамент, на якому повинен триматися розвиток села. Адже, це дозволить селянам самим вирішувати, яку дорогу ремонтувати, в якому селі зводити дитсадок, де проводити водогін і тому подібне.

На превеликий жаль, влада завжди ставилась до села за остаточним принципом: до сільських бюджетів надходило недостатньо коштів, громади була обмежені у повноваженнях. Й нині землями громади розпоряджаються в Києві, а сільським радам залишаються тільки проблеми. Тому, децентралізація влади допоможе громаді самій розпоряджатися своїми доходами, а не роками чекати на допомогу з області або Києва.

Але, питання децентралізації влади буде остаточно вирішувати вже новий склад українського парламенту. А до тієї пори підтримка села та людей, що працюють на землі лежить на плечах розважливих місцевих аграріїв, які як дбайливий і соціально відповідальний господар захищають інтереси селян.

Днями поспілкувався на означені теми із засновником аграрної компанії «Сільськогосподарське підприємство «Агродім» Валерієм Миколайовичем  Давиденко. Ось що він розповів про свою послідовну роботу, яка підтримувала й підтримує регіон.

Нагадаємо, ТОВ «СП «Агродім» здійснює виробничо–господарську діяльність на території п’ятьох сільських рад в Бахмацькому районі: Городищенської, Пальчиківської, Бахмацької, Голінської та Тиницької,  а також на території Батуринської міської ради. В Ічнянському районі на території чотирьох сільських рад: Парафіївської, Петрушівської, Мартинівської та Іржавецької; в Бобровицькому районі на території Рудьківської сільської ради; в Козелецькому районі на території Кіптівської сільської рад, а також на території Носелівської сільської ради Борзнянського району.

За словами Валерія Давиденка, ТОВ «СП «Агродім» вже не один рік доволі успішно працює й займає непогані позиції серед лідерів великих сільськогосподарських підприємств України. «За це велика подяка всім тим людям, які власною працею довели, що наше українське село здатне не тільки забезпечити якісним продовольством всю нашу країну, а й, при потребі — півсвіту. Зрозуміло, що для цього потрібно й
постійно збільшувати відсоток орендної плати за користуванням земельними ділянками фізичних осіб, платити чесну й високу заробітну плату, вкладати гроші в оновлення матеріально–технічної бази всієї групи підприємств  агрохолдингу та будувати нові надсучасні сільськогосподарські комплекси. Й, зрозуміло, підтримувати територіальні громади», - говорить Валерій Давиденко.

Саме тому, підприємство «Агродім» надає систематичну матеріальну допомогу місцевим навчальним закладам, установам охорони здоров'я, спортивним закладам, а також багатодітним сім'ям, одиноким матерям, громадянам похилого віку, ветеранам та інвалідам. Крім того, допомагає проведенню культурно-масових заходів, народних свят тощо, виділяє кошти на будівництво церков. На утриманні підприємства перебуває футбольний клуб «Агродім», який у 2011 році став переможцем першості України серед команд сільськогосподарських підприємств.

Як підкреслив Валерій Давиденко, власними коштами підприємства повністю газифіковано або надано суттєву матеріальну допомогу в газифікації населених пунктів: села  Бахмач-2 (2006 рік); Городище (2008 рік); Кіпті (2011 рік); Голінка (2013 рік). Наступного року черга надійде до села Пальчики. Крім того, постійно виділяються кошти на ремонт автомобільних доріг (села Голенка, Бахмач-2, Городище). Крім того, підприємством придбано пожежні автомобілі, що здійснюють збереження майна територіальної громади.

Сьогодні багато хлопців з Чернігівщини виконують бойові завдання та боронять нашу Батьківщину у зоні АТО. Вони знаходяться у різних військових підрозділах. Валерій Давиденко впевнений, що обов’язком всіх тих, хто безпосередньо працює на чернігівській землі, є надання допомоги воїнам, які захищають рідну землю. А також надання гуманітарної допомоги жителям Сходу країни, які потерпають від рук російського агресора та найманців.

Так, наприкінці серпня сіверянам, які служать у зоні АТО, співробітники «Агродому» направили чергову гуманітарну допомогу. Так, для військових було зібрано близько чотирьох тонн необхідних товарів, речей, військової амуніції та спорядження, а також якісних продуктів харчування власного виробництва.  Машини з  гуманітарним вантажем були доставлені на Луганщину, де дислокується батальйон міліції особливого призначення «Чернігів».

15 вересня «агродомівці» направили на схід України нову партію гуманітарної допомоги. Цього разу направили для жителів Маріуполя одну тонну продуктів харчування: м'ясні консерви, крупи, борошно, цукор та олію власного виробництва. Наразі формується ще один вантаж для військових.

«Зрозуміло, що наданню допомоги військовикам та мешканцям Сходу будемо приділяти постійну увагу, адже доволі тепла осінь у будь-який час може перетворитися у негоду й стати справжнім випробуванням для тисяч українців. Захищати рідну землю та дбати один про одного – наш святий обов’язок», — підкреслив Валерій Давиденко.

Іван Кривошеєв

PR

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини