Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 17:44:07

На Чернігівщині дорожниками все більше впроваджуються сучасні технології ремонту доріг

10.09.2014   10:30Агенцiя

В умовах недофінансування дорожньої галузі рішення нагальної проблеми термінового поліпшення експлуатаційного стану покриття автодоріг, 90 % якого має деформації, є пріоритетний напрямок впровадження сучасних технологій і матеріалів.

Особливо актуальне це питання для доріг Чернігівщини які забезпечують рух міжнародного транзитного транспорту за межі України через 5 міжнародних автомобільних пропускних пунктів і перевезення значних обсягів сільгосппродукції, лісопереробної та нафтогазовидобувної промисловості (а це 40% великоваговий вантажний автотранспорт).

Обмеженість часу для проведення робіт з ліквідації дефектів покриття в умовах значного недофінансування, змусило Службу звернутись до сучасних технологій з застосуванням на автомобільній дорозі державного значення Р-67 Чернігів -Ніжин-Прилуки-Пирятин, у Куликівкі, км 28+500 - км 30+000 вперше в Україні сучасних новітніх технологій "Гарячий ремікс +" та "Мультимак".

Вищезазначена ділянка за своїм станом покриття потребувало негайного ремонту.

Технологія "Гарячий ремікс +" полягає в наступному:
на ширині захватки 4,5 метра проводиться нагрівання покриття до температури 240 градусів, зрихленням на глибину до 4-8 см, перемішуванні отриманої регенеруючої суміші з добавками (незначною кількістю чорного щебеню), розподіленні, укладанні та попередньому ущільненні однорідної регенерованої суміші з забезпеченням необхідної рівності та проектних похилів покриття за один прохід термопрофілювального комплексу.

Подальше ущільнення проводиться комплексом котків.

Роботи виконувались технологічним автопоїздом німецької фірми ВІРЖЕН.

Технологія "Мультимак"- це технологія, яка передбачає улаштування тонкошарового покриття з литих емульсійно-мінеральних сумішей машиною "Мультимак" в один шар.
Основна перевага сучасних технологій "Гарячий ремікс +" та "Мультимак", що вони суттєво підвищують якість доріг і одночасно забезпечують високий економічний ефект з безвідходність виробництва.

Сприятливі погодні умови надали змогу завершити відновлення покриття для забезпечення комфортного та безпечного руху за тиждень.
 

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини