Домінуючу частку оптового товарообороту становили непродовольчі товари
Діяльність підприємств оптової торгівлі області за І квартал 2014 року
Протягом І кварталу 2014 р. підприємства (юридичні особи), які здійснювали діяльність з оптової торгівлі на Чернігівщині, поставили товарів на 1505,8 млн.грн., що на 6% більше рівня І кварталу 2013р. (у фактичних цінах).
Домінуючу частку оптового товарообороту (78,3%, або 1179,4 млн.грн.) становили непродовольчі товари. У продажу переважали кукурудза, добрива та сполуки азотні, шини та камери гумові, препарати фармацевтичні, енергетичні матеріали, засоби автотранспортні вантажні та легкові.
Продовольчих товарів було реалізовано на 326,4 млн.грн. Серед них найбільше було продано продуктів молочних, масла та сирів, шоколаду та виробів кондитерських цукрових, цукру, борошна, пива, кави, води мінеральної та напоїв безалкогольних й соків фруктових та овочевих, круп, борошна грубого помелу, гранул та інших продуктів із культур зернових, олії рослинної, м’яса та м’ясних продуктів, чаю.
Підприємства області надавали перевагу товарам українських виробників. Так, в області за їх рахунок формувався оптовий ринок майже всіх продовольчих товарів; серед непродовольчих товарів переважали вітчизняні зернові культури, деревина та вироби з деревини.
На 1 квітня 2014 р. на складах оптових підприємств було зосереджено запасів товарів на 665,2 млн.грн., при цьому запаси непродовольчих товарів становили 87,1%.
Останні новини Чернігівщини

Яка тепер офіційна назва війни України з російським агресором? 11:22
Бурхливі обговорення щодо назви сучасної війни України з російським агресором завершені.
Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 11:15
Протягом минулої доби зареєстровано 26 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди, 23 пожежі та 1 аварійну ситуацію на системах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій 2 особи постраждали.

У Чернігові готують нове покоління кухарів та пекарів 11:14
У Чернігові стартував проєкт «Професійна освіта для відновлення та розвитку Чернігівщини», який реалізується агенцією Expertise France та ГО “Культ Фуд” шеф-кухаря Євгена Клопотенка у межах програми «Стійкість».
«Зручніше, безпечніше, екологічніше»: у Чернігові представили План розвитку велоінфраструктури 11:12
16 вересня у Чернігівській міській раді презентували План розвитку велосипедної інфраструктури Чернігівської міської територіальної громади.
Поліція документує наслідки ворожого обстрілу прикордонної Семенівки 09:12
Вчора вдень росіяни поцілили з реактивних систем залпового вогню «Град» по житловому району у м. Семенівка Новгород-Сіверського району.