Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 22:33:48

Результати роботи у сфері моніторингу ризикових операцій та державних закупівель за січень-березень 2014 року

06.05.2014   10:40Агенцiя

За результатами аналізу державних закупівель (без виходу на об’єкт контролю шляхом запиту документів) упродовж січня – березня 2014 року Держфінінспекцією в Чернігівській області попереджено зайвих витрат державних коштів у сфері держзакупівель на загальну суму майже 4,4 млн грн.

Так, через виявлені фінансові порушення було відмінено конкурсні торги на загальну суму 3,1 млн грн, попереджено витрат державних коштів на закупівлю товарів, робіт та послуг шляхом внесення змін до документації конкурсних торгів на суму 1,3 млн гривень.

Як повідомлялося, для зменшення втручання в діяльність суб’єктів господарювання Держфінінспекцією в Чернігівській області здійснюється підхід до планування контрольно-ревізійної роботи та відбору об’єктів контролю на підставі оцінки ризиків допущення фінансових порушень, моніторингу ризикових операцій, інформації зі ЗМІ, звернень громадян і телефонів довіри Держфінінспекції в Чернігівській області та її територіальних підрозділів.

Довідково. За результатами аналізу державних закупівель 2013 року Держфінінспекцією в Чернігівській області попереджено зайвих витрат на закупівлю товарів, робіт та послуг за державні кошти (без виходу на об’єкт контролю) на загальну суму 31,7 млн гривень.

При цьому, відповідна робота проводиться виключно шляхом запиту та аналізу документів без виходу на об’єкти контролю, що дозволяє значною мірою реалізувати визначений курс з дерегулювання та зменшення кількості контрольних заходів. Водночас відповідна робота з підконтрольними установами має також значний подальший профілактичний характер, оскільки при направленні відповідних листів підприємствам, установам та організаціям роз’яснюється зміст допущених порушень законодавства у сфері закупівель та надаються пропозиції щодо їх усунення, що сприяє недопущенню аналогічних порушень у подальшій роботі.

Інна Жукова, завідувач сектору Держфінінспекції в Чернігівській області
 

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.