Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 17:29:01

Кількісний та якісний склад найманих працівників Чернігівщини у 2013 році. ДОВІДКА

03.05.2014   10:05

На кінець 2013 р. на підприємствах, в установах та організаціях області (з кількістю найманих працівників 10 осіб і більше) було зайнято 215,4 тис. штатних працівників, серед яких більше половини (56,9%) становили жінки.

Жіноча праця більш поширена в поштовій та кур’єрській діяльності (88,4%), охороні здоров’я та наданні соціальної допомоги (83,8%), тимчасовому розміщенні й організації харчування та текстильному виробництві, виробництві одягу, шкіри, виробів зі шкіри та інших матеріалів (по 80,5%), освіті (76,6%), фінансовій та страховій діяльності (73,6%). Традиційно чоловічими сферами прикладання праці залишалися металургійне виробництво, виробництво готових металевих виробів, крім машин і устаткування (83,1%), будівництво (80,4%) та добувна промисловість і розроблення кар’єрів (78,9%).

Серед загальної кількості працівників молодь у віці 15-35 років становила 60,4 тис. (кожен четвертий працюючий). Більш пріоритетною сферою працевлаштування для молоді була фінансова та страхова діяльність, де частка зазначеної категорії працівників складала більше половини всіх працюючих.

Кожен шостий працівник отримував пенсію (35,4 тис. осіб). Дві третини працюючих пенсіонерів отримали пенсію по досягненню пенсійного віку, кожен четвертий – по інвалідності, решта – за вислугу років. Найчастіше праця пенсіонерів використовувалась у виробництві електричного устатковання (42,2%), операціях із нерухомим майном (32,1%), виробництві комп’ютерів, електричної та оптичної продукції (30,0%).

Кількість працівників із вищою освітою всіх рівнів (неповна, базова та повна вища освіта) становила 117,7 тис. осіб, або кожен другий працюючий. З повною вищою освітою працювало 67,6 тис. осіб, з них 1,5% – мали науковий ступінь. Працівники з повною вищою освітою переважали в державному управлінні й обороні; обов’язковому соціальному страхуванні (67,9% облікової кількості штатних працівників), наукових дослідженнях та розробках (60,2%), фінансовій та страховій діяльності (59,9%), освіті (56,6%).
 

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.