Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 14:14:39

Від Угоди про Асоціацію з ЄС аграрії Чернігівщини чекають суттєвих змін

28.03.2014   09:20Агенцiя

Поліпшення якості продукції та зростання продуктивності праці чекають представники агропромислового сектору Чернігівської області від Угоди про асоціацію з ЄС. Такі сподівання вони висловили під час публічного заходу в селищі Козелець, який відбувся 27 березня.

Захід було проведено Сіверським інститутом регіональних досліджень у партнерстві з Чернігівським центром перепідготовки та підвищення кваліфікації.

Представлені під час заходу основні результати дослідження, здійсненого в рамках проекту «Аналіз впливу асоціації з Європейським Союзом на агропромисловий сектор Чернігівського регіону» спонукали до дискусії щодо відповідальності виробника за якість продукції, а також сировинної спрямованості експорту з України.

«В європейських країнах діє принцип суворої відповідальності виробника за якість виробленої ним продукції». – зазначив експерт проекту, кандидат економічних наук Михайло Селінний. Відтак, це впливає на якість продукції для споживача та стимулює виробничу дисципліну. В Україні зазначені явища ще потребують своєї активізації і, окрім економічного аспекту, вимагають змін у свідомості людей.

Проблематичними для агропромислового сектору нашої держави поки що залишаються і питання механізації виробничих процесів, відсутності кваліфікованих кадрів в сільській місцевості, високої собівартості сільськогосподарської продукції та її низької якості, недотримання сівозміни та ін. Все це може стати на заваді успішній реалізації положень Угоди про асоціацію з ЄС в сфері агропромислового сектору.

Побоювання серед представників домогосподарств та виробників продукції агропромислового сектору Чернігівщини викликали питання конкурентоспроможності нашої продукції для країн ЄС, а також доля домогосподарств.

Водночас, серед позитивних змін, на які очікують учасники заходу, є можливість розвитку аграрного туризму, органічного землеробства, зростання якості сільськогосподарської продукції, забезпечення працездатного населення новими робочими місцями.



Дослідження здійснено групою експертів в рамках проекту «Аналіз впливу асоціації з Європейським Союзом на агропромисловий сектор Чернігівського та Миколаївського регіону», що реалізується громадською організацією «Сіверський інститут регіональних досліджень».

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини