Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 16:53:51

Організація пасажирських автоперевезень в області

28.03.2014   07:46

На цю тему говорили за «круглим столом» в облдержадміністрації 27 березня.

Зустріч провели Департамент житлово-комунального господарства, регіонального розвитку та інфраструктури облдержадміністрації спільно з Комітетом з питань транспорту та пасажирських перевезень Громадської ради при обласній державній адміністрації.

На зустрічі також були присутні представники громадськості, правоохоронних і контролюючих органів, автоперевізники і журналісти.

Відкрив засідання начальник Департаменту житлово-комунального господарства, регіонального розвитку та інфраструктури облдержадміністрації Петро Головач. Зокрема він зазначив, що станом на 01.01.2014 в області зареєстровано – 270 суб’єктів господарювання (фізичних осіб – 208, юридичних – 62), що здійснюють пасажирські автоперевезення, та 22 - вантажно-пасажирські.

«На підставі розрахункових матеріалів, наданих перевізниками, підготовлено проект розпорядження голови обласної державної адміністрації «Про внесення змін до розпорядження голови обласної державної адміністрації від 30.09.2005 № 273», згідно з яким передбачається підвищення тарифів у приміському сполученні з 0,20 грн. до 0,27 грн. за 1 км проїзду пасажира та міжміському внутрішньообласному сполученні – з 0,25 грн. до 0,30 грн. за 1 км проїзду пасажира. Діючі тарифи введені в дію у 2008 році.

Невирішеною до кінця залишається проблема забезпечення пільгового проїзду окремих категорій пасажирів. Аналіз пасажирських автоперевезень свідчить, що частина пільговиків від загальної кількості пасажирів складає близько 40%. На окремих маршрутах цей показник доходить до 90%», - сказав Петро Головач.

Він також підкреслив, що облдержадміністрація діє лише на підставі законодавства і звернувся до всіх автоперевізників із проханням працювати лише в межах закону.

Наступним взяв слово голова комітету з питань транспорту та пасажирських перевезень Громадської ради при облдержадміністрації Станіслав Медведський: «Я ініціював цю зустріч для того, щоб перевізники сказали "Так далі жити неможливо. Давайте виходити в правове коло!". Від неналагодженої роботи автоперевізників у першу чергу страждають пасажири. Тож нехай кожен бажаючий зараз встане і висловить свою думку».

На пропозицію висловитися відгукнулася голова Громадської ради при облдержадміністрації Наталія Проскуріна, яка внесла такі пропозиції: «Ми, громадськість, просимо дати дозвіл перевіряти транспорт. Побачити, як працюють водії. Також потрібно підготувати документи на Кабмін з приводу адресної допомоги. І ми виступаємо за рівні права для всіх перевізників. Пропоную подібні зустрічі проводити щоквартально – це допоможе підняти багато наболілих питань».

Всі зауваження та пропозиції, які були озвучені під час засідання, внесені до протоколу і будуть розглянуті відповідними органами.
 

Останні новини Чернігівщини

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині 16:45

Наприкінці минулого року в новозбудованому готелі «Reikartz Nizhyn» («Optima Collection» Ніжин), що розташований на в’їзді в місто, біля центрального вокзалу та основних транспортних розв’язок, відкрився новий ресторан «Родинне Древо».

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини