Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 01:35:11

"Баланс" підтримує баланс інтересів бізнесу і держави

19.02.2014   08:16Агенцiя

В новому 2014 році Головне управління Міндоходів у Чернігівській області продовжує співпрацю з Чернігівським обласним осередком ВГО "Всеукраїнський бухгалтерський Клуб Баланс".

Днями у приміщенні Чернігівського національного технологічного університету зібралися бухгалтери підприємств області, щоб обговорити проблемні питання ведення бізнесу, дізнатися про новини податкового законодавства, які набрали чинності з 01 січня цього року, та визначити напрямки подальшої співпраці.

Відкриваючи чергове засідання клубу, голова Чернігівського обласного осередку Людмила Волковинська наголосила, що це клуб «живого» спілкування. І тому важливо, щоб бухгалтери висловили свої проблеми, поставили запитання. А фахівці контролюючих структур нададуть компетентні роз’яснення, відповіді та консультації з питань податкового законодавства.

«Засідання клубу сприяють підвищенню професійного рівня бухгалтерів, їх навчанню, допомагають у прийнятті управлінських рішень. Основним питанням цього засідання - податок на прибуток підприємств, декларація з ПДВ за січень 2014», – зазначила Людмила Волковинська.

Оскільки найбільшу зацікавленість викликає практичне застосування теорії, заступник начальника управління - начальник відділу податку на прибуток управління оподаткування та контролю окремих об’єктів і операцій Головного управління Міндоходів у Чернігівській області Тамара Пищур у своєму виступі звернула увагу на новаціях, які сталися останнім часом з податку на прибуток, надала роз’яснення деяких норм податкового законодавства, які у подальшому допоможуть уникнути помилок.

Зокрема, вона нагадала присутнім, що платники податку на прибуток разом з відповідною податковою декларацією повинні подавати до територіальних органів Міндоходів річну фінансову звітність у порядку, передбаченому для подання податкової декларації (п. 46.2 ст. 46 Податкового кодексу України). Граничний термін подання декларації з податку на прибуток за 2013 рік – 3 березня 2014 року. Мінюстом України Наказом Міндоходів України затверджено нову форму податкової декларації з податку на прибуток підприємств.

За словами Тамари Пищур, подання звітності до Міндоходів електронною поштою через мережу Інтернет із застосуванням посилених сертифікатів ключів електронного цифрового підпису, не потребує дублювання на паперових носях, а також їх зберігання.

Семінар відвідало близько ста бухгалтерів з міста та області. Така зацікавленість представників бізнесу до засідань «Бухгалтерського клубу Баланс» пояснюється тим, що під час спілкування можна одержати компетентну відповідь на поставлені запитання чи підказку для розв’язання практичної проблеми.
 

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.