Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 11:31:42

Майже 400 запрошень направила податкова для звірки податку на нерухомість громадянам міста

04.12.2013   10:36Агенцiя

ДПІ у м. Чернігові ГУ Міндоходів у Чернігівській області у зв’язку з введенням податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки відправило майже 400 запрошень громадянам м. Чернігова з проханням до 31 грудня звірити дані за наявною у них нерухомістю.

Нагадаємо, що з 1 січня 2013 року в Україні набула чинності норма Податкового кодексу, за якою житлова нерухомість, що знаходиться у власності фізичних або юридичних осіб, включаючи нерезидентів, обкладається податком.

Об’єктами оподаткування є квартири і будинки, що перевищують площу в 120 кв. м і 250 кв. м відповідно. Крім того, підлягає оподаткуванню сумарна площа квартири і будинку, якщо вона перевищує 370 кв. м.

Під час звірки громадяни не лише перевіряють відповідність своїх даних інформації, внесеній до бази даних Міндоходів, а і  можуть розрахувати суму податку на нерухомість, яку потрібно буде сплатити, що дозволить уникнути певних непорозумінь під час сплати нарахованих сум податку. Також  можуть визначити “пільгові” розміри майна, які не обкладаються податком.

Не сплачують податок власники квартир, що не перевищують за площею 120 кв. м і будинків менше за 250 кв . м – незалежно від кількості таких будинків. Якщо у власності громадянина є квартира і будинок сумарною площею менше за 370 кв. м, податок також не сплачується.

Разом з тим, “пільга” щодо сплати податку знімається відразу ж, як тільки буде доведено факт отримання доходів з нерухомості – від здачі її в оренду, лізингу або використання в комерційних цілях.

Шановні громадяни!  Заздалегідь  пройдіть звірку у податковій. Якщо звірка не буде проведена, то  податок буде нараховуватися відповідно до тієї інформації, яка наявна в інспекції. Телефон для довідок: 65-28-70.

Останні новини Чернігівщини

10 модульних укриттів планують встановити поруч із зупинками громадського транспорту 11:31

Про це повідомив під час загальноміської наради 23 квітня в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако. Зараз у місті вже є шість таких захисних споруд і їх кількість збільшать коштом міського бюджету до 16.

 Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері

Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері 11:28

Житель Корюківського району за свої протиправні дії понесе кримінальну відповідальність. Йому загрожує до двох років позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 11:26

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 3 пожежі.

24 квітня: цей день в Україні і світі

24 квітня: цей день в Україні і світі 11:21

ДЕНЬ 791 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 791 RUSSIAN AGRESSION

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.