Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 02:07:29

У Чернігівській області сума казначейської заборгованості зросла до 279 мільйонів гривень

23.10.2013   13:37Агенцiя

З такою заявою виступив лідер опозиційних сил в області Олександр Кодола.

За його словами, "в області неоплачених зобов'язань бюджету в казначействі скупчилося на 279 млн. грн.  Із них - 246 млн. грн. - це зобов'язання бюджету, які сьогодні  не виконані казначейством, і ще 33 млн. грн. - це зобов'язання фондів соціального страхування. Це означає, що на цю суму лежать платіжні доручення в казначействі, які не оплачуються".

- За останній два тижні я отримав сотні дзвінків і листів з усієї області. Про затримку заробітних плат, важливих видів соціальної допомоги: по безробіттю, вагітності, пологах, по догляду за дітьми, оплата лікарняних у всіх сферах. І затримка цих виплат від двох до чотирьох місяців, - розповідає Олександр Кодола.

Через нестачу фінансування нормальна життєдіяльність міст і сіл перебуває під реальною загрозою. Це призвело до того, що у багатьох містах і районах утворилася багатомільйонна заборгованість за вже надані послуги і товари, підрядники припинили виконувати ремонті чи будівельні роботи, медичні заклади не можуть придбати ліки та медичне обладнання.

Мало того, що місцевому самоврядуванню заборгували мільйони гривень, казначейство не пропускає жодних платежів, то ще й у сільських рад забирають кошти, щоб утримувати базові видатки району.

Олександр Кодола каже що звернувся до керівництва області з вимогою розказати людям правду про те, що в державі  діє казначейська „вакханалія”, яка забирає зароблені громадами кошти на свої потреби.

Нагадаємо, що 18 жовтня депутати фракції “Батьківщина” зустрілися з керівництвом обласної ради з вимогою скликати позачергову сесію щодо вирішення питання затримки виплат на суму понад 250 млн. гривень у області.

А 10 жовтня перед Обласним управлінням Держказначейства у м. Чернігів, Чернігівська обласна партійна організація «ВО “Батьківщина» разом з активістами «Свободи» провели мітинг-пікетування «непрофесійних дій влади з вимогою негайного повернення коштів місцевим громадам».

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини